Äggersättning

Hur ersätter ni ägg i bakverk? Om ni använder olika sorters pulver: vilken mängd blir ett ägg?
Tack på förhand!

Skriven av Anna
Skrevs januari 2022


Hej
Jag har sett tipset att använda 1msk krossade linfrön tillsammans med 3 msk vatten för att ersätta ett ägg.
Har provat det någon enstaka gång i en vegansk limpa. Det binder men inte tillräckligt för att användas i biffar eller något som jag tycker behöver hålla ihop lite mer. Till biffar använder jag kikärtsmjöl vilket fungerar bra.

Skriven av Johan
Skrevs mars 2022


Det borde fungera också i bakverk.
Annars har jag hört talas om denna produkten, inget jag testat men kanske värt att kolla på: Aquafaba äggersättare.

Skriven av Johan
Skrevs mars 2022


Jag hittade ett alternativ till äggersättning idag som är specifikt till bakning:
Ekologisk äggersättare från khoisan tea.
Vegansk och glutenfri.
En liten rund burk stor som en läskburk typ.

Skriven av Johan
Skrevs mars 2022


Här är två produkter äggersättning
[a]https://www.allergimat.com/produkt.asp?id 666&namn Orgran-No-Egg--%C3%84ggers%C3%A4ttning[/a]
[a]https://www.allergimat.com/produkt.asp?id 869&namn Orgran-Easy-Egg-omelettmix[/a]

Skriven av Louise
Skrevs april 2022


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier