
Koka frysta hallon – minskar risken för kräksjukan
Frysta importerade hallon är en populär ingrediens i smoothies, bakverk och desserter. Men visste du att dessa bär kan bära på farliga virus som norovirus och hepatit A?
Läs mer »
Frysta importerade hallon är en populär ingrediens i smoothies, bakverk och desserter. Men visste du att dessa bär kan bära på farliga virus som norovirus och hepatit A?
Läs mer »
Letar du efter recept som är anpassade efter allergier, intoleranser eller en särskild kost? Hos Allergimat.se hittar du snabbt och enkelt hundratals goda och trygga recept, samlade efter just dina behov. Oavsett om du söker glutenfritt, mjölkfritt, veganskt eller andra specialanpassningar har vi tydliga receptlistor som förenklar din matlagning. Utforska våra populära kombinationer som gluten- och mjölkfritt, gluten- och äggfritt, eller mjölk- och äggfritt – alltid lättillgängligt och helt anpassat till din livsstil och hälsa.
Läs mer »
Översikt över glutenfria, laktosfria och veganska semlor. Tips och recept för hemmabakning samt listar bagerier och caféer runt om i Sverige som säljer allergivänliga semlor, för alla som vill njuta av semlor oavsett kostbehov.
Läs mer »
Ett bra och populärt alternativ till mjölkprodukter av olika slag. Produkterna är ej berikade och anpassade för de allra flesta allergier och intoleranser.
Läs mer »
Lär dig allt om Fiberhusk – 100 % psylliumfröskal. Perfekt för glutenfri bakning och som fibertillskott. Tips, recept och goda råd!
Läs mer »
Annons
Läs mer »
Överkänslighet mot selleri
Läs mer »
Celiaki (glutenintolerans) är en autoimmun sjukdom där gluten skadar tunntarmen. Läs om vanliga symtom, diagnos, behandling och tips för glutenfri kost.
Läs mer »
Läs mer »
Annons
Kosttillskott är produkter som är utformade för att komplettera kosten med vitaminer, mineraler, fettsyror, aminosyror eller andra ämnen som kan ha en positiv effekt på hälsan. Dessa kan komma i form av tabletter, kapslar, pulver eller vätska. Intresset för kosttillskott har vuxit kraftigt under de senaste decennierna, särskilt i takt med ökad medvetenhet om hälsa, kost och livsstil.
Läs mer »
Glutenintolerans ökar i samhället och det är idag inte så ovanligt att inte tåla gluten, eller att äta glutenfritt. När man plötsligt blir tvungen att utesluta all gluten ur kosten känns det dock ofta som ett tungt besked. Självklart är det en stor förändring, men sällan är den så jobbig eller svår som man först tror.
Läs mer »
Cornflakes är en vanlig frukostprodukt, populär bland barn som vuxna. Det är lätt att tro att Cornflakes är gjorda av ren majs, och därmed perfekt för en allergiker. Så enkelt är det tyvärr inte, en del fabrikat tillför maltextrakt i flingorna vilket gör dom olämpliga för glutenintoleranta.
Läs mer »
Så skapar du ett tryggt och inkluderande julbord
Läs mer »
Annons
En vanlig fråga bland de med glutenkänslighet, är om dessa drycker innehåller gluten. Denna artikel går igenom vad julmust och påskmust innehåller, vad öl innehåller och hur gluten hanteras i deras produktion.
Läs mer »
I kafé- och restaurangbranschen är matallergier en återkommande fråga som personalen tar på stort allvar.
Läs mer »
Vi är så peppade att äntligen få presentera en helt ny version av sajten med uppdaterad teknik, modern design och en ny logga.
Läs mer »
EU har identifierat 14 allergener
Läs mer »
Annons
Svåra ord förklaras
Läs mer »
BMI (Body Mass Index)
Läs mer »
Även känd som hösnuva
Läs mer »
Prova vår måttomvandlande kalkylator
Läs mer »
Annons
Aloe vera har länge varit uppskattad för sina många hälsofördelar, både för invändigt och utvändigt bruk.
Läs mer »
Erik Videgård är en erfaren och välrenommerad krögare och kock med lång erfarenhet inom restaurangbranschen både internationellt och i Sverige.
Läs mer »
Smillas intresse för bakning och glutenintolerans resulterat i flera bakböcker med recept på glutenfria bakverk.
Läs mer »
Kristian Luuk är född 1966, har dottern Smilla som är glutenintolerant. Kristian syns och har synts i ett större antal program på tv. Bland annat på spåret.
Läs mer »
Annons
Annons