Fakta & Råd

Anpassade recept för allergier och specialkost

Anpassade recept för allergier och specialkost

Letar du efter recept som är anpassade efter allergier, intoleranser eller en särskild kost? Hos Allergimat.se hittar du snabbt och enkelt hundratals goda och trygga recept, samlade efter just dina behov. Oavsett om du söker glutenfritt, mjölkfritt, veganskt eller andra specialanpassningar har vi tydliga receptlistor som förenklar din matlagning. Utforska våra populära kombinationer som gluten- och mjölkfritt, gluten- och äggfritt, eller mjölk- och äggfritt – alltid lättillgängligt och helt anpassat till din livsstil och hälsa.

Läs mer »

G V L M Ä +4
0
Semlor Glutenfria & Veganska 2025

Semlor Glutenfria & Veganska 2025

Översikt över glutenfria, laktosfria och veganska semlor. Tips och recept för hemmabakning samt listar bagerier och caféer runt om i Sverige som säljer allergivänliga semlor, för alla som vill njuta av semlor oavsett kostbehov.

Läs mer »

G L M V
2
Rapsy - En ersättning för mjölk

Rapsy - En ersättning för mjölk

Ett bra och populärt alternativ till mjölkprodukter av olika slag. Produkterna är ej berikade och anpassade för de allra flesta allergier och intoleranser.

Läs mer »

G V L M Ä +6
0
Vad är Fiberhusk – Enkel guide

Vad är Fiberhusk – Enkel guide

Lär dig allt om Fiberhusk – 100 % psylliumfröskal. Perfekt för glutenfri bakning och som fibertillskott. Tips, recept och goda råd!

Läs mer »

G V L M Ä +9
1
Om Vetestärkelse och Veteallergi

Om Vetestärkelse och Veteallergi

Läs mer »

V N
0

Annons

Allergi mot Selleri

Allergi mot Selleri

Överkänslighet mot selleri

Läs mer »

0
Vad är Celiaki (glutenintolerans)

Vad är Celiaki (glutenintolerans)

Celiaki (glutenintolerans) är en autoimmun sjukdom där gluten skadar tunntarmen. Läs om vanliga symtom, diagnos, behandling och tips för glutenfri kost.

Läs mer »

G V N
1
Mat För Livet 2025

Mat För Livet 2025

Läs mer »

G V L M Ä +5
4
Nyttan med kosttillskott

Nyttan med kosttillskott

Kosttillskott är produkter som är utformade för att komplettera kosten med vitaminer, mineraler, fettsyror, aminosyror eller andra ämnen som kan ha en positiv effekt på hälsan. Dessa kan komma i form av tabletter, kapslar, pulver eller vätska. Intresset för kosttillskott har vuxit kraftigt under de senaste decennierna, särskilt i takt med ökad medvetenhet om hälsa, kost och livsstil.

Läs mer »

H
0

Annons

10 Tips till en Glutenintolerant

10 Tips till en Glutenintolerant

Glutenintolerans ökar i samhället och det är idag inte så ovanligt att inte tåla gluten, eller att äta glutenfritt. När man plötsligt blir tvungen att utesluta all gluten ur kosten känns det dock ofta som ett tungt besked. Självklart är det en stor förändring, men sällan är den så jobbig eller svår som man först tror.

Läs mer »

G V N
3
Är det gluten i Cornflakes?

Är det gluten i Cornflakes?

Cornflakes är en vanlig frukostprodukt, populär bland barn som vuxna. Det är lätt att tro att Cornflakes är gjorda av ren majs, och därmed perfekt för en allergiker. Så enkelt är det tyvärr inte, en del fabrikat tillför maltextrakt i flingorna vilket gör dom olämpliga för glutenintoleranta.

Läs mer »

G V N
3
Julmat för matallergiker

Julmat för matallergiker

Så skapar du ett tryggt och inkluderande julbord

Läs mer »

G V L M Ä +12
0
Gluten i julmust eller påskmust?

Gluten i julmust eller påskmust?

En vanlig fråga bland de med glutenkänslighet, är om dessa drycker innehåller gluten. Denna artikel går igenom vad julmust och påskmust innehåller, vad öl innehåller och hur gluten hanteras i deras produktion.

Läs mer »

G V N
2

Annons

Medvetenhet kring matallergier på kaféer och restauranger

Medvetenhet kring matallergier på kaféer och restauranger

I kafé- och restaurangbranschen är matallergier en återkommande fråga som personalen tar på stort allvar.

Läs mer »

0
Allergimat.com firar 25 år med en storslagen uppgradering!

Allergimat.com firar 25 år med en storslagen uppgradering!

Vi är så peppade att äntligen få presentera en helt ny version av sajten med uppdaterad teknik, modern design och en ny logga.

Läs mer »

0
Eu:s 14 allergener - matallergi

Eu:s 14 allergener - matallergi

EU har identifierat 14 allergener

Läs mer »

0
Ordlista mat och hälsa

Ordlista mat och hälsa

Svåra ord förklaras

Läs mer »

0

Annons

BMI räknare

BMI räknare

BMI (Body Mass Index)

Läs mer »

0
Om pollenallergi och hösnuva

Om pollenallergi och hösnuva

Även känd som hösnuva

Läs mer »

0
Måttomvandlare för recept

Måttomvandlare för recept

Prova vår måttomvandlande kalkylator

Läs mer »

0
Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe vera har länge varit uppskattad för sina många hälsofördelar, både för invändigt och utvändigt bruk.

Läs mer »

H E
0

Annons

Intervju med Erik Videgård

Intervju med Erik Videgård

Erik Videgård är en erfaren och välrenommerad krögare och kock med lång erfarenhet inom restaurangbranschen både internationellt och i Sverige.

Läs mer »

G V L M N
1
Intervju med Smilla Luuk

Intervju med Smilla Luuk

Smillas intresse för bakning och glutenintolerans resulterat i flera bakböcker med recept på glutenfria bakverk.

Läs mer »

G V L M N
1
Intervju med Kristian Luuk

Intervju med Kristian Luuk

Kristian Luuk är född 1966, har dottern Smilla som är glutenintolerant. Kristian syns och har synts i ett större antal program på tv. Bland annat på spåret.

Läs mer »

G V
1

Annons