Fakta & Råd

Allergimat.com firar 25 år med en storslagen uppgradering!

Vi är så peppade att äntligen få presentera en helt ny version av sajten med uppdaterad teknik, modern design och en ny logga.

Läs mer »

0

Julmat för matallergiker

Så skapar du ett tryggt och inkluderande julbord

Läs mer »

V G L Ä V +12
0

Gluten i julmust eller påskmust?

En vanlig fråga bland de med glutenkänslighet, är om dessa drycker innehåller gluten. Denna artikel går igenom vad julmust och påskmust innehåller, vad öl innehåller och hur gluten hanteras i deras produktion.

Läs mer »

G V N
0

Medvetenhet kring matallergier på kaféer och restauranger

I kafé- och restaurangbranschen är matallergier en återkommande fråga som personalen tar på stort allvar.

Läs mer »

0

Allergener

EU har identifierat 14 allergener

Läs mer »

0

Ordlista mat och hälsa

Svåra ord förklaras

Läs mer »

0

BMI räknare

BMI (Body Mass Index)

Läs mer »

0

Allergi mot Selleri

Överkänslighet mot selleri

Läs mer »

0

Pollenallergi

Även känd som hösnuva

Läs mer »

0

Måttomvandlare för recept

Prova vår måttomvandlande kalkylator

Läs mer »

0

Aloe Vera

Aloe vera har länge varit uppskattad för sina många hälsofördelar, både för invändigt och utvändigt bruk.

Läs mer »

E H
0

Erik Videgård

Erik Videgård är en erfaren och välrenommerad krögare och kock med lång erfarenhet inom restaurangbranschen både internationellt och i Sverige.

Läs mer »

G L V M N
1

Smilla Luuk

Smillas intresse för bakning och glutenintolerans resulterat i flera bakböcker med recept på glutenfria bakverk.

Läs mer »

G L V M N
0

Kristian Luuk

Kristian Luuk är född 1966, har dottern Smilla som är glutenintolerant. Kristian syns och har synts i ett större antal program på tv. Bland annat på spåret.

Läs mer »

G V
1