- 4sädesslag, majs, soja och ägg
Hej!
Jag har en son på 7 månader. Jag undrar om någon har tips eller recept på något lätt snacks för honom att pilla med istället för tex smörgåsrån eller majskrokar som han ju inte tål.
Riskakor är för hårda för honom ännu, de smälter ju inte undan i munnen så han sätter det i halsen.
Nu tänker jag just på sådant han kan pilla med själv, inte banan eller puréer osv.
Jag har försökt tillverka egna kex av rismjöl, men får dem för hårda...
Oerhört tacksam för svar!
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
Olda Spröda risbröd är ett förslag
Skriven av Louise
Skrevs januari 2009
Hej! Prova att baka egna "kakor" med bovetemjöl.
200g smör
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl bovetemjöl
1 dl glutenfri mix mjöl
3 dl bovetegryn
2 msk vätska ( då inget ägg får förekomma.)
russin efter smak (hacka gärna lite smått)
Blanda allt och ta lite mer vätska (fil, grädde, etc) om det behövs. Kakorna skall vara lite kletiga (av smöret). Platta till dem lite innan dem åker in i ugnen.
200C ca 10-12 minuter.
Jag har en son på 7 månader. Jag undrar om någon har tips eller recept på något lätt snacks för honom att pilla med istället för tex smörgåsrån eller majskrokar som han ju inte tål.
Riskakor är för hårda för honom ännu, de smälter ju inte undan i munnen så han sätter det i halsen.
Nu tänker jag just på sådant han kan pilla med själv, inte banan eller puréer osv.
Jag har försökt tillverka egna kex av rismjöl, men får dem för hårda...
Oerhört tacksam för svar!
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
Olda Spröda risbröd är ett förslag
Skriven av Louise
Skrevs januari 2009
Hej! Prova att baka egna "kakor" med bovetemjöl.
200g smör
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl bovetemjöl
1 dl glutenfri mix mjöl
3 dl bovetegryn
2 msk vätska ( då inget ägg får förekomma.)
russin efter smak (hacka gärna lite smått)
Blanda allt och ta lite mer vätska (fil, grädde, etc) om det behövs. Kakorna skall vara lite kletiga (av smöret). Platta till dem lite innan dem åker in i ugnen.
200C ca 10-12 minuter.
Bakar du till dig själv så ta 1 ägg istället för vätskan. Öka 1 dl bovetegryn. Mer socker typ 1 dl mer. Ta i korinter istället för russin som är lite hårdare.
Lycka till och var inte rädd´för att prova dig fram. det ända som kan hända är att du själv sitteroch smaskar i dig.../Chriss
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)