Ägg- och mjölkfritt fikabröd
Hej!
Jag vill få tips om fikabröd (dock helst ej småkakor) som är ägg- och mjölkfria!
Skriven av Annica
Skrevs december 2004
Vill du ha färdigt eller sådant du kan baka själv? Singoalla kakor är mjölk o äggfria även delicatos chokladbollar är det.(tror det är delicato). Vill du ha recept på något särskilt skicka gärna ett mail med din adress så kan jag skicka till dig jag har nämligen massor av recept min son är mjölk, ägg och soja allergiker./ Kamilla
Skriven av Kamilla
Skrevs december 2004
Tack för tipset! Jag mailar min adress till dig, jag tar nämligen tacksamt emot recept!
Hälsningar
Annica
Skriven av Annica
Skrevs december 2004
Här är receptet på en supergod, lagonmkladdig kaka, utan några konstiga ingredienser... Farinsockret kan bytas ut mot vanligt socker men kakan blir inte riktigt lika smaskig och får inte lika fin färg.
Jag vill få tips om fikabröd (dock helst ej småkakor) som är ägg- och mjölkfria!
Skriven av Annica
Skrevs december 2004
Vill du ha färdigt eller sådant du kan baka själv? Singoalla kakor är mjölk o äggfria även delicatos chokladbollar är det.(tror det är delicato). Vill du ha recept på något särskilt skicka gärna ett mail med din adress så kan jag skicka till dig jag har nämligen massor av recept min son är mjölk, ägg och soja allergiker./ Kamilla
Skriven av Kamilla
Skrevs december 2004
Tack för tipset! Jag mailar min adress till dig, jag tar nämligen tacksamt emot recept!
Hälsningar
Annica
Skriven av Annica
Skrevs december 2004
Här är receptet på en supergod, lagonmkladdig kaka, utan några konstiga ingredienser... Farinsockret kan bytas ut mot vanligt socker men kakan blir inte riktigt lika smaskig och får inte lika fin färg.
Nötbanankaka
100g mjölkfritt flytande margarin
1 3/4 dl vatten
2 dl brun farin
2 1/2 dl vetemjöl
2-3 tsk bakpulver
2 tsk vanlijsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 bananer
1 dl hackade hasselnötskärnor
Blanda smör, vatten och farin, gärna med elvisp. Blanda sedan i allt utom nöter och banan. Vispa ihop till en jämn smet. Dela bananen i små bitar (jag brukar göra halva skivor så att säga). Blanda i bananen och nötterna i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda sedan i 175 grader i 35-40 minuter.
Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)