Ägg och gluten fri julkaka
Hej!
Jag har ett tips till alla som inte tål ägg och kanske även gluten.
Man kan göra som så att man i mjuka kakor ersätter ägg med filmjölk eller yoggie. Till en mjuk pepparkaka så ersatte jag 2 ägg med 1&½ dl lätt kardemumma yoggie och tillsatte 2 tsk pofibrer. Resten av receptet följde jag som vanligt. Dem blev saftig och god!
GOD JUL till er alla!
Skriven av Maja
Skrevs december 2003
Jag har ett tips till alla som inte tål ägg och kanske även gluten.
Man kan göra som så att man i mjuka kakor ersätter ägg med filmjölk eller yoggie. Till en mjuk pepparkaka så ersatte jag 2 ägg med 1&½ dl lätt kardemumma yoggie och tillsatte 2 tsk pofibrer. Resten av receptet följde jag som vanligt. Dem blev saftig och god!
GOD JUL till er alla!
Skriven av Maja
Skrevs december 2003
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)