Ägg och laktosfria semlor
Jag söker ett recept på semlor som är ägg och laktosfria. Mitt vanliga bullrecept som jag använder är tyvärr inte så bra till semlor då de blir väldigt kompakta...
Hälsningar
Annica
Skriven av Annica
Skrevs januari 2005
Dessa semlor blir jättebra:
50 gram jäst
100 gram margarin
3,5-4 deciliter sojamjölk.
1/2 tesked salt
1 dl socker
ca 1 liter vetemjöl
1 tesked kardemumma
1. Dela sönder jästen.
2. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader.
3. Häll lite av det på jästen och rör om.
4. Häll på resten av mjölken och margarinet.
5. Häll i salt, socker och kardemumma och nästan allt mjölet.
6. Arbeta ihop allt till en fin deg. Arbeta rejält!
7. Jäs degen i 30 minuter.
8. Baka ut degen till lagom stora bullar.
9. Låt dem jäsa i 30 minuter.
10. Om du vill ha dem glamsiga så pensla med sojagrädde. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.
Jag brukar fylla dem med vaniljkräm gjord på sojamjölk eller med mixad silkentofu: mixa silken tofu och ha i lite socker, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Kyl.
/Lina [email protected]
Skriven av Gäst
Skrevs februari 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)