Äggersättning?
har hört talas om No egg, Loprofin och rapsy Frutti vad skiljer dem åt och vilka lämpar sig bäst för matlagning och efterrätter, bröd och bakverk? prisskillnad?
Skriven av Julia
Skrevs april 2007
Det enda jag har erfarenhet av är att ingen av dem fungerar särskilt bra som äggersättning. När man bakar mjuka kakor går det oftast lika bra att ta lite extra bakpulver, vilket också blir mycket billigare!
Skriven av Tanja
Skrevs april 2007
Varje gång jag har hittat en ny ägg-ersättnigsprodukt blir jag alltid lika förväntansfull, men jag måste hålla med förra inlägget. Erfarenheten även för mig är att ingen av dessa funkar speciellt bra.
Jag hoppas alltid på att hitta den där produkten som lätt och enkelt ska ersätta äggen. Men inte då... Tyvärr.
Skriven av Therese
Skrevs april 2007
Hej!
För mjuka kakor tycker jag att Fiberhusk i lite uppvärmt vatten har fungerat bäst. Jag tror det är en tsk till en dl vattten det blir en tjock gele massa man har i med resten.
När jag gör sockerkaka så finns det ett superbra recept på denna hemsida:
3 dl mjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
50 g smör/margarin (jag brukar ta 0,5dl flytande)
2 dl mjölk (eller havremjölk)
Skriven av Julia
Skrevs april 2007
Det enda jag har erfarenhet av är att ingen av dem fungerar särskilt bra som äggersättning. När man bakar mjuka kakor går det oftast lika bra att ta lite extra bakpulver, vilket också blir mycket billigare!
Skriven av Tanja
Skrevs april 2007
Varje gång jag har hittat en ny ägg-ersättnigsprodukt blir jag alltid lika förväntansfull, men jag måste hålla med förra inlägget. Erfarenheten även för mig är att ingen av dessa funkar speciellt bra.
Jag hoppas alltid på att hitta den där produkten som lätt och enkelt ska ersätta äggen. Men inte då... Tyvärr.
Skriven av Therese
Skrevs april 2007
Hej!
För mjuka kakor tycker jag att Fiberhusk i lite uppvärmt vatten har fungerat bäst. Jag tror det är en tsk till en dl vattten det blir en tjock gele massa man har i med resten.
Jag hittade receptet i "mat special"
Mvh
Maria
Skriven av Maria
Skrevs april 2007
När jag gör sockerkaka så finns det ett superbra recept på denna hemsida:
3 dl mjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
50 g smör/margarin (jag brukar ta 0,5dl flytande)
2 dl mjölk (eller havremjölk)
Denna har jag fått oerhört mycket beröm och folk blir alldeles chockade när de får veta att den inte innehåller ägg...INGEN som hade gissat det innan! :-)
Skriven av Pernilla
Skrevs november 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)