Äggersättning?

har hört talas om No egg, Loprofin och rapsy Frutti vad skiljer dem åt och vilka lämpar sig bäst för matlagning och efterrätter, bröd och bakverk? prisskillnad?

Skriven av Julia
Skrevs april 2007


Det enda jag har erfarenhet av är att ingen av dem fungerar särskilt bra som äggersättning. När man bakar mjuka kakor går det oftast lika bra att ta lite extra bakpulver, vilket också blir mycket billigare!

Skriven av Tanja
Skrevs april 2007


Varje gång jag har hittat en ny ägg-ersättnigsprodukt blir jag alltid lika förväntansfull, men jag måste hålla med förra inlägget. Erfarenheten även för mig är att ingen av dessa funkar speciellt bra.
Jag hoppas alltid på att hitta den där produkten som lätt och enkelt ska ersätta äggen. Men inte då... Tyvärr.

Skriven av Therese
Skrevs april 2007


Hej!
För mjuka kakor tycker jag att Fiberhusk i lite uppvärmt vatten har fungerat bäst. Jag tror det är en tsk till en dl vattten det blir en tjock gele massa man har i med resten.

Jag hittade receptet i "mat special"

Mvh
Maria

Skriven av Maria
Skrevs april 2007


När jag gör sockerkaka så finns det ett superbra recept på denna hemsida:
3 dl mjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
50 g smör/margarin (jag brukar ta 0,5dl flytande)
2 dl mjölk (eller havremjölk)

Denna har jag fått oerhört mycket beröm och folk blir alldeles chockade när de får veta att den inte innehåller ägg...INGEN som hade gissat det innan! :-)

Skriven av Pernilla
Skrevs november 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier