Äggersättning och funktioner
Hej! Jag är allergisk mot soja, bön och ärt växter och sen mot ägg. Jag vill gärna kunna göra bakelser utan ägg vilket kan vara svårt eftersom ägg har olika funktioner. Jag har hört att det finns Loprofin och andra ersättningar. Vissa använder 1 tsk bakpulver per ägg men ägg har ju mer än en funktion. Ägg innehåller fett så man får mer fett till sin till exempel kaka. Jag vill gärna veta vilket som är det bästa att ersätta äggen med och sen vill jag höra om Loprofin är bra.
Skriven av Antonio
Skrevs augusti 2007
Jag använder Orgran No egg - Natural Eggreplacer, har hittat den både på Ica och Hemköp. Den är fri från: gluten, vete, mjölkprodukter, ägg, jäst, GMO, Soja, socker och är läm,plig för veganer. Jag har inte testat att baka med det, men det fungerar utmärkt i pannkakor och äggstanning i paj. :)
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2007
Tycker inte att det finns någon bra äggersättning. har använt Loprofin ganska mycket. Problemet med den är att det blir väldigt bra så länge man håller sig till de recepten Som finns i Loprofinhäftet. så fort man försöker ta ett vanligt recept och ersätta ägget blir det misslyckat. Dessutom består den mest av potatismjöl bakpulver och färg. Så det är tveksamt om den är att rekommendera. Tycker ofta att det blir lika bra med extra bakpulver och att använda det fasta mjölkfria bakmargarinet (ej flytande), ibland kan det behövas lite exta om man utesluter ägget. Bakar man jäsdeg, som t ex bullar och kakor rekommenderar jag vatten som degspad och vit baksirap för att få det mera saftigt men ändå luftigt.
Skriven av Tanja
Skrevs augusti 2007
I vissa mjuka kakor, som sockerkaka, brukar jag ha i No Egg och vanlig mosad banan. Det blir lite banansmak på kakan men konsistensen blir väldigt bra.
Skriven av Marika
Skrevs november 2009
Hej! Jag använder rapsy pulver när jag gör sockerkakor och pannkakor, dessutom tillsätter jag bakpulver till dessa rätter.
Finns att köpa på ICA.
Skriven av Benny
Skrevs mars 2011
Skriven av Antonio
Skrevs augusti 2007
Jag använder Orgran No egg - Natural Eggreplacer, har hittat den både på Ica och Hemköp. Den är fri från: gluten, vete, mjölkprodukter, ägg, jäst, GMO, Soja, socker och är läm,plig för veganer. Jag har inte testat att baka med det, men det fungerar utmärkt i pannkakor och äggstanning i paj. :)
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2007
Tycker inte att det finns någon bra äggersättning. har använt Loprofin ganska mycket. Problemet med den är att det blir väldigt bra så länge man håller sig till de recepten Som finns i Loprofinhäftet. så fort man försöker ta ett vanligt recept och ersätta ägget blir det misslyckat. Dessutom består den mest av potatismjöl bakpulver och färg. Så det är tveksamt om den är att rekommendera. Tycker ofta att det blir lika bra med extra bakpulver och att använda det fasta mjölkfria bakmargarinet (ej flytande), ibland kan det behövas lite exta om man utesluter ägget. Bakar man jäsdeg, som t ex bullar och kakor rekommenderar jag vatten som degspad och vit baksirap för att få det mera saftigt men ändå luftigt.
Skriven av Tanja
Skrevs augusti 2007
I vissa mjuka kakor, som sockerkaka, brukar jag ha i No Egg och vanlig mosad banan. Det blir lite banansmak på kakan men konsistensen blir väldigt bra.
Skriven av Marika
Skrevs november 2009
Hej! Jag använder rapsy pulver när jag gör sockerkakor och pannkakor, dessutom tillsätter jag bakpulver till dessa rätter.
Finns att köpa på ICA.
Skriven av Benny
Skrevs mars 2011
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)