Äggrfria kanelbullar?

Hejsan!
Är det ngn som har ett bra recept på äggfria kanelbullar?

Skriven av Anne-Maria
Skrevs juni 2005


Hej!
Jag brukar baka bullar efter recept som finns på mjölpåsen (äggfritt). Byter ut margarinet mot mjölkfritt och mjölken mot kokosmjölk, rismjölk el äppeljuice. Justerar sockermängd och smörmängd efter vilket mjölkalternativ jag använder. Penslar bullarna med lite av ris/kokosmjölk el.smält smör utblandat i lite vatten. el. lite potatismjöl utblandat i lite vatten el. sirap utblandat i lite vatten.Prova det du tycker funkar bäst. Tycker själv att smör el kokosmjölken funkar bäst men tar oftast det som finns hemma.(har en son som är allergisk mot mjölk,ägg,havre/Anneli

Skriven av Anneli
Skrevs juni 2005


Hej!
Då vi gör äggfria bullar brukar vi använda oss av receptet på vetebullar i sju sorters kakor.
150g margarin, 5dl mjölk, 50g jäst 0,5 tsk salt, 2 tsk kardemimma och ca 1,3 liter mjöl.

Fyllning: 100g margarin, 1dl strösocker och ca 2tsk kanel.

Gör som vanligt då det gäller jästdegar. Då degen jästfärdigt kavla ut till en rektangel och bred på margarinet. Blanda socker och kanel och strööver. Rulla i hop degen och skär den i ditar. Alternativ: Vik degen på mitten och sporra ut remsor, snurra till snäckor.

Pensla med: mjölk eller margarin och strö på pärlsocker.

Grädda: 250 grader i ca 8-10 min (mitt i ungnen )

Skriven av Katarina
Skrevs juni 2005


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier