äggstanning?
Lagar mat utan mjölk, ägg, fisk o kyckling till familjen pga allergier. Har dålig fantasi ibland på varierad mat, men det går :-) Vi gillar pajer, men många innehåller äggstanning. Har läst om olika äggersättningar med varierat tycke här i forumet, men har aldrig hittat något i butik. Funkar det att göra äggstanning på äggersättning om jag lyckas hitta något? Sen är det ju bara att utesluta osten och ersätta mjölk med havredryck/grädde. Någon som har recept på ex skink - o broccolipaj, mjölk- o äggfri?
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Ett tips är att göra en lite tjockare bechamelsås och hälla över. Till skinka- o broccolipaj kan det kanske till och med vara idé att ha skinkan i såsen och hälla den över broccolin....?
Skriven av Therese
Skrevs mars 2008
No Egg går att göra riktigt bra äggstanning på. Själv brukar jag skaka ihop den i redningsbägare med vatten, No Egg, salt, peppar och rapsy matlagningspulver. Man får testa sig fram lite med mängden, men det skall bli lite trögflytande för att det skall funka. lycka till!
Skriven av Tanja
Skrevs mars 2008
Tack för tipsen! Fick tag i No Egg-pulver idag, men Rapsy matlagningspulver... kan man inte använda havremjölk istället? Eller kan man tillsätta lite maizena också för att få det lite tjockare?
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Japp, nu har jag testat. Pajen vart kanon!
Tog 3 tsk No Egg-pulver och 1 msk maizena ihop med 3 dl havremjölk i shaker. Hällde blandningen över skinka, broccoli och klippt gräslök - påskigt och mycket gott! Hade givetvis pajskal underst ;-)
Trevlig helg!
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Tack för tipset och inspirationen!
Jag ska verkligen prova att göra äggstanning på äggersättning. Hoppas att familjen gillar det./Eleonore
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Ett tips är att göra en lite tjockare bechamelsås och hälla över. Till skinka- o broccolipaj kan det kanske till och med vara idé att ha skinkan i såsen och hälla den över broccolin....?
Skriven av Therese
Skrevs mars 2008
No Egg går att göra riktigt bra äggstanning på. Själv brukar jag skaka ihop den i redningsbägare med vatten, No Egg, salt, peppar och rapsy matlagningspulver. Man får testa sig fram lite med mängden, men det skall bli lite trögflytande för att det skall funka. lycka till!
Skriven av Tanja
Skrevs mars 2008
Tack för tipsen! Fick tag i No Egg-pulver idag, men Rapsy matlagningspulver... kan man inte använda havremjölk istället? Eller kan man tillsätta lite maizena också för att få det lite tjockare?
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Japp, nu har jag testat. Pajen vart kanon!
Tog 3 tsk No Egg-pulver och 1 msk maizena ihop med 3 dl havremjölk i shaker. Hällde blandningen över skinka, broccoli och klippt gräslök - påskigt och mycket gott! Hade givetvis pajskal underst ;-)
Trevlig helg!
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Tack för tipset och inspirationen!
Jag ska verkligen prova att göra äggstanning på äggersättning. Hoppas att familjen gillar det./Eleonore
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)