äggstanning?

Lagar mat utan mjölk, ägg, fisk o kyckling till familjen pga allergier. Har dålig fantasi ibland på varierad mat, men det går :-) Vi gillar pajer, men många innehåller äggstanning. Har läst om olika äggersättningar med varierat tycke här i forumet, men har aldrig hittat något i butik. Funkar det att göra äggstanning på äggersättning om jag lyckas hitta något? Sen är det ju bara att utesluta osten och ersätta mjölk med havredryck/grädde. Någon som har recept på ex skink - o broccolipaj, mjölk- o äggfri?

Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008


Ett tips är att göra en lite tjockare bechamelsås och hälla över. Till skinka- o broccolipaj kan det kanske till och med vara idé att ha skinkan i såsen och hälla den över broccolin....?

Skriven av Therese
Skrevs mars 2008


No Egg går att göra riktigt bra äggstanning på. Själv brukar jag skaka ihop den i redningsbägare med vatten, No Egg, salt, peppar och rapsy matlagningspulver. Man får testa sig fram lite med mängden, men det skall bli lite trögflytande för att det skall funka. lycka till!

Skriven av Tanja
Skrevs mars 2008


Tack för tipsen! Fick tag i No Egg-pulver idag, men Rapsy matlagningspulver... kan man inte använda havremjölk istället? Eller kan man tillsätta lite maizena också för att få det lite tjockare?

Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008


Japp, nu har jag testat. Pajen vart kanon!
Tog 3 tsk No Egg-pulver och 1 msk maizena ihop med 3 dl havremjölk i shaker. Hällde blandningen över skinka, broccoli och klippt gräslök - påskigt och mycket gott! Hade givetvis pajskal underst ;-)
Trevlig helg!

Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008


Tack för tipset och inspirationen!
Jag ska verkligen prova att göra äggstanning på äggersättning. Hoppas att familjen gillar det./Eleonore

Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier