Äta samma mat som glutenintolerant?
Min kille sen tre år tillbaka har fått diagnosen gluteintolerant för några veckor sedan, det var en ren slump att det ens upptäcktes, så vi vet inte ens hur länge han haft det.
I alla fall så har jag börjat leta recept och så till honom och tittat upp info om vad han kan äta eller inte. Frågan är nu om jag ska äta samma mat som honom, eller ska jag göra två olika pastor etc? Det blir ju självklart dyrare, men är det inte lättare att äta samma ändå? För min egen del kvittar det. Han äter sen tidigare inte så mkt bröd (som han kanske borde öka nu för fibrernas skull) så om man har olika smörpaket känns det som att hans kommer hinna bli dåligt innan han "ätit upp" det.
Vad tycker du att jag ska göra? Som sagt är allt glutenfritt mkt dyrare, men väger det upp det jobbiga i att göra två pastakok en sen kväll? Dessutom är vi ju bara två personer i hushållet, så gluten/inte gluten är ju 50/50.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2007
... och en tilläggsfråga, kan man utveckla glutenintolerans om man nu skulle äta lite gluten, bara äta glutenbröd och diverse småsaker som godis, nån kaka kanske, ibland?
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2007
Hallå där!
Visst kan du äta den glutenfria kosten dumed. Dr Schärs pasta tex är kanon fin, blir nästan alltid al dente och är jätte god. Här har vi två multiallergiska barn och för deras skull har vi skippat mjölk och ägg bla i hushållet, äter naturligt glutenfritt bröd och andra saker. Majsmjöl, polenta, rismjöl kompenserar veten i matlagningen och gröten. Pannkakaor på Sempers mjölmixer är kanon för att tine tala om våfflorna som verkligen blir frasiga. Begär recept häften från de olika företagen som gör produkterna så får du mängder med idéer!
MVH Cicci
Skriven av Robyn
Skrevs oktober 2007
Vi är fem personer varav en tål vete. Det innebär att vi för det mesta äter naturligt glutenfritt allihop. Det enda jag gör är att jag köper vanligt rostbröd till min store grabb och fryser, samt vanliga hamburegebröd och korvbröd när vi har sådant. Brukar lägga över lite margarin från den byttan jag öppnar till en annan, så att vi har två men de tar slut fortare då. Det är ingen fara att äta glutenfritt, men allt är kanske inte världens godaste om man inte är van.
Skriven av Tanja
Skrevs oktober 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)