Allergisk mot vetemjöl
Hur är det med durumvete i pasta? Funkar det? Sonen är också allergisk mot korn havre ägg o soja mjölkprotein så inga glutenfritt funkar.
Skriven av Ann-sophie
Skrevs november 2011
Hejsan!
Är han allergisk mot vete/vetestärkelse så fungerar det inte.
kram Madde
Skriven av Madeleine
Skrevs november 2011
Sam Mills pasta finns hos nästan alla stora kedjor och är kanonbra. Består av majsmjöl och vatten. http://glutenfreecooking.about.com/b/2011/04/14/review-of-sam-mills-gluten-free-pasta.htm Den är både prisvärd och god så att hela familjen kan äta samma. Se bara till att skölja ordentligt så den inte klibbar. Kan ev behöva kokas någon minut mer än koktiden anger men det kan man smaka sig fram :-)
Skriven av Anette
Skrevs november 2011
Tjenare!
Hej,
Jag har en dotter som är spannmålsallergiker och hon får pasta och mjöl och dom produkter hon behöver till sin specialkost utskrivet av dietisten. Då har även dietisten koll på att maten inte innehåller något av dom saker hon är allergisk mot. Jyttemjöl använder vi och det funkar bra. Finns recept på paketet med jättegoda muffins som alla i familjen kan äta
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2013
Jag tycker att du kan ge ditt barn naturligt glutenfritt mjöl. det finns många sorter som inte innehåller vetestärkelse som du skriver att ditt barn inte tål. finax orange mix är baserad på majsstärkelse tex. Det finns olika jyttemjöl, amaranthmjöl, durra bovetemjöl, rismjöl mm som du kan använda istället. Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2013
Risnudlar finns att köpa i asiatiska affärer och många vanliga livsmedelsbutiker. Jag brukar även äta riskakor istället för bröd.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2013
Skriven av Ann-sophie
Skrevs november 2011
Hejsan!
Är han allergisk mot vete/vetestärkelse så fungerar det inte.
kram Madde
Skriven av Madeleine
Skrevs november 2011
Sam Mills pasta finns hos nästan alla stora kedjor och är kanonbra. Består av majsmjöl och vatten. http://glutenfreecooking.about.com/b/2011/04/14/review-of-sam-mills-gluten-free-pasta.htm Den är både prisvärd och god så att hela familjen kan äta samma. Se bara till att skölja ordentligt så den inte klibbar. Kan ev behöva kokas någon minut mer än koktiden anger men det kan man smaka sig fram :-)
Skriven av Anette
Skrevs november 2011
Tjenare!
Till att börja med låter det som din son skall endast äta naturligt glutenfri mat, dvs utan sädesslag alls. Bra märken är Schär, Glutano, DS, Orgran, mfl. Men därtill kommer ju också också dom andra allergierna som man får kolla noga på Ingredienserna. Dom jag rabblade upp finns ofta bra sortiment på Maxi och Coop. Annars kolla på någon nätputik. www.matallergibutiken.se till exempel.
Det är trixigt men när man lärt sig hita vad man kan äta och vart man kan hitta det blir det lite lättare.
Skriven av Kalle
Skrevs januari 2012
Hej,
Jag har en dotter som är spannmålsallergiker och hon får pasta och mjöl och dom produkter hon behöver till sin specialkost utskrivet av dietisten. Då har även dietisten koll på att maten inte innehåller något av dom saker hon är allergisk mot. Jyttemjöl använder vi och det funkar bra. Finns recept på paketet med jättegoda muffins som alla i familjen kan äta
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2013
Jag tycker att du kan ge ditt barn naturligt glutenfritt mjöl. det finns många sorter som inte innehåller vetestärkelse som du skriver att ditt barn inte tål. finax orange mix är baserad på majsstärkelse tex. Det finns olika jyttemjöl, amaranthmjöl, durra bovetemjöl, rismjöl mm som du kan använda istället. Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2013
Risnudlar finns att köpa i asiatiska affärer och många vanliga livsmedelsbutiker. Jag brukar även äta riskakor istället för bröd.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2013
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)