Att resa med glutenbarn utomlands

Jag har en dotter som snart blir 10år, hon har varit gluten sen hon var 11månader. Vi har i alla år rest en hel del med henne, så här kommer lite tips till alla er som har tänkt att resa med barn ..

Ha alltid med bröd, kex, pasta, mjölmix..alltid bra till luncher.Alla Sumwing-hotell har glutenfritt bröd till frukost.

Ta med kort på landets språk(finns hos celiakiförbundet) med förklaring om gluten , kan vara svårt att förklara, då engelska inte alltid förstås.

Ketchup kan innehålla vetemjöl utomland(Italien definitivt)

Ha med en matsäck när ni flyger hem, det händer ganska ofta att flygmaten inte är glutenfri. Har råkat ut för detta flera gånger, det fungerar bra vid utresan från Sverige men inte hem.

Ett land som verkligen var jobbigt var Tunisien, de hade ingen som helst förståelse, utan försökte lura oss...

Sist men inte minst, gör inte så stor affär av resandet, barn klarar sig ofta på pommes frites och rent kött....bara de får bada...
Trevlig resa till er, vi kommer att finnas vid poolen/havet på Mallorca i sommar
Satu

Skriven av Satu
Skrevs februari 2003


Hej!

Bara ni tänker på att de ofta använder samma frityrolja till panerade saker!

Gäller även många av hamburgerställena här hemma.

Skriven av Susanne
Skrevs februari 2003


Vi var i Italien nu i Juni och jag hade jättemycket glutenfri pasta med mej. Men det hade jag inte behövt...dom hade rispasta i affärerna. Den var jättegod. Jag har sett den i hälsokostaffärerna här hemma. Men jag behöver inte köpa på ett tag . Jag hade ett ton med mej hem ;)

Jag trodde att vi min son och jag skulle få världens probblem i pastans hemland men det blev tvärom nästan.


Skriven av Mia
Skrevs september 2005


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier