Att resa med glutenbarn utomlands
Ha alltid med bröd, kex, pasta, mjölmix..alltid bra till luncher.Alla Sumwing-hotell har glutenfritt bröd till frukost.
Ta med kort på landets språk(finns hos celiakiförbundet) med förklaring om gluten , kan vara svårt att förklara, då engelska inte alltid förstås.
Ketchup kan innehålla vetemjöl utomland(Italien definitivt)
Ha med en matsäck när ni flyger hem, det händer ganska ofta att flygmaten inte är glutenfri. Har råkat ut för detta flera gånger, det fungerar bra vid utresan från Sverige men inte hem.
Ett land som verkligen var jobbigt var Tunisien, de hade ingen som helst förståelse, utan försökte lura oss...
Sist men inte minst, gör inte så stor affär av resandet, barn klarar sig ofta på pommes frites och rent kött....bara de får bada...
Trevlig resa till er, vi kommer att finnas vid poolen/havet på Mallorca i sommar
Satu
Skriven av Satu
Skrevs februari 2003
Hej!
Bara ni tänker på att de ofta använder samma frityrolja till panerade saker!
Gäller även många av hamburgerställena här hemma.
Skriven av Susanne
Skrevs februari 2003
Vi var i Italien nu i Juni och jag hade jättemycket glutenfri pasta med mej. Men det hade jag inte behövt...dom hade rispasta i affärerna. Den var jättegod. Jag har sett den i hälsokostaffärerna här hemma. Men jag behöver inte köpa på ett tag . Jag hade ett ton med mej hem ;)
Jag trodde att vi min son och jag skulle få världens probblem i pastans hemland men det blev tvärom nästan.
Skriven av Mia
Skrevs september 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)