Australien, perfekt för allergiker
Har precis kommit hem från en semester i Australien. Jag är mållös. Helt fantastiskt land att semestra i för oss allergiker. Det finns en otrolig kunskap bland gemene man om glutenallergi. När jag gick på restaurant den första gången så sa jag lite tveksamt (för ingen brukar ju förstå vad det betyder) att jag är gluten intollerant. Till svar fick jag: "Oh, jag förstår, det fixar vi." Glutenallergi är väldigt vanligt i Australien, och alla matprodukter i mataffärerna har tydliga innehållsdeklarationer där allergener är fetmarkerade för att framgå tydligare. Den glutenfria mathyllan i affärerna är lika stora som den bästa Hemköpsaffären här hemma.
Jag vet att Australien ligger långt bort, och att det kostar en bra slant att resa dit, men jösses, det var värt varenda peng. Jag har aldrig känt mig så normal som jag gjorde där. Ingen frågade mig någonsin vad det betydde att vara glutenintollerant, det finns en bred kunskap och en vilja att ge/laga mat som jag skulle kunna äta.
Ett varningens finger, res inte dit med Singapore airlines, de var värdelösa på allergimat!
Skriven av Marika
Skrevs september 2007
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)