Bakmaskin
Hej alla bakglada ute i landet..
Jag har länge tänkt köpa en bakmaskin, men det har inte blivit av.. Jag undrar om någon har erfarenhet av dessa? Märken osv.. Kan man baka glutenfritt ibland och med vanligt bröd ibland utan att det glutenfria "smittas" nästa gång?? Jag menar, går de att diska ordentligt? Tycker att det verkar skönt att bara hälla i allt och ställa in å så äta färdigt bröd på morgonen. /Bakmamma
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Hej bakglad.
Jag har en bakmaskin av märket OBH Nodica. Resultaten blir si så där med denna maskin och det går INTE att lägga i ingredienserna på kvällen för att få nybakat bröd på morgonen. Det blir hårt som cement och bränner motorn i maskinen. Har även provat olika recept i maskinen men det funkar inte bra. Det blir bäst om man bakar enligt de få medföljande recept och ett bröd tar ca. 3 timmar för att bli klart. Det går att diska den ren så att du kan använda den till "vanligt" mjöl också, det smittar inte. Nu kan jag dock använda denna maskin till annat som exempelvis göra egen marmelad. Men tycker nog att detta märke är onödigt dyrt, det finns betydligt billigare alternativ som är minst lika bra. Jag använder den inte speciellt ofta. Har använt den under ca. 6 mån tid packade sedan ner den och tog fram min gamla hederliga assistent istället.
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Halloj! Jag har en OBH Nordica och är extremt nöjd med den. Visst, det tar 3 timmar att baka, men jag snör i ingredienserna och sen har jag 3 timmar där jag kan göra vad jag vill. Blir ju visserligen formbröd varje gång, men det är ju inte svårare än så att baka lite tekakor eller annat bröd om jag blir sugen på det. Min bakmaskin har snart gjort sitt så välanvänd är den. Och jag hittar på alla de möjliga recept, följer inte alls det som är med i boken utan slänger i lite av varje. Både frukt och nötter och allt annat du kan tänka dig.
Håller nu på att smått titta på en ny eftersom den jag har är så välanvänd och snart har gjort sitt. Men det blir nog en likadan till :)
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2008
Hej
Jag har en bakmaskin där jag endast bakar glutenfritt, den går att tvätta men jag har köpt den för att endast baka glutenfritt. Märket är tefal som jag köpt på netonnet. Den har ett program för glutenfritt och brödet blir jättebra. Visst har det också blivit några misslyckanden men jag tror att det kan ta lite tid innan man lär sig. Jag har provat med lite olika mjölsorter och den som hittils har funkat bäst är de färdiga brödmixerna på ett halvt kilo och så använder jag lite fiber också.
Malin
Skriven av malin
Skrevs augusti 2008
Hej allihopa!
Jag har också samma funderingar. Hur gott blir egentligen brödet i en bakmaskin? Jag ska flytta hemifrån till en egen lägenhet och står i valet mellan en assistent och en bakmaskin. Kan ni jämföra bakmaskinsbröd med något köpebröd? Brödkakan från Helens glutenfria tycker jag mycket om, får man något liknande i bakmaskinen?
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Hej!
Jag har en OBH Nordica och håller på att testa olika recept och varianter (gluten och laktosfritt). De medföljande recepten blir ofta degiga, kladdiga, men om man gräddar 10-30 in extra på programmet Bake, så blir de bra. Jättegott nygräddat, men torrt o tråkigt nästa dag. Om ni med goda erfarenheter av gluten och laktosfritt i OBH-maskin vill lägga upp recept här, så kan jag bidra när jag kommer på något bra! Skriv gärna exakt vilken mix ni använt, för det blir annorlunda beroende på vilken man tar.
Tack på förhand!
/Karin
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Hej!!
Jag har länge tänkt köpa en bakmaskin, men det har inte blivit av.. Jag undrar om någon har erfarenhet av dessa? Märken osv.. Kan man baka glutenfritt ibland och med vanligt bröd ibland utan att det glutenfria "smittas" nästa gång?? Jag menar, går de att diska ordentligt? Tycker att det verkar skönt att bara hälla i allt och ställa in å så äta färdigt bröd på morgonen. /Bakmamma
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Hej bakglad.
Jag har en bakmaskin av märket OBH Nodica. Resultaten blir si så där med denna maskin och det går INTE att lägga i ingredienserna på kvällen för att få nybakat bröd på morgonen. Det blir hårt som cement och bränner motorn i maskinen. Har även provat olika recept i maskinen men det funkar inte bra. Det blir bäst om man bakar enligt de få medföljande recept och ett bröd tar ca. 3 timmar för att bli klart. Det går att diska den ren så att du kan använda den till "vanligt" mjöl också, det smittar inte. Nu kan jag dock använda denna maskin till annat som exempelvis göra egen marmelad. Men tycker nog att detta märke är onödigt dyrt, det finns betydligt billigare alternativ som är minst lika bra. Jag använder den inte speciellt ofta. Har använt den under ca. 6 mån tid packade sedan ner den och tog fram min gamla hederliga assistent istället.
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Halloj! Jag har en OBH Nordica och är extremt nöjd med den. Visst, det tar 3 timmar att baka, men jag snör i ingredienserna och sen har jag 3 timmar där jag kan göra vad jag vill. Blir ju visserligen formbröd varje gång, men det är ju inte svårare än så att baka lite tekakor eller annat bröd om jag blir sugen på det. Min bakmaskin har snart gjort sitt så välanvänd är den. Och jag hittar på alla de möjliga recept, följer inte alls det som är med i boken utan slänger i lite av varje. Både frukt och nötter och allt annat du kan tänka dig.
Håller nu på att smått titta på en ny eftersom den jag har är så välanvänd och snart har gjort sitt. Men det blir nog en likadan till :)
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2008
Hej
Jag har en bakmaskin där jag endast bakar glutenfritt, den går att tvätta men jag har köpt den för att endast baka glutenfritt. Märket är tefal som jag köpt på netonnet. Den har ett program för glutenfritt och brödet blir jättebra. Visst har det också blivit några misslyckanden men jag tror att det kan ta lite tid innan man lär sig. Jag har provat med lite olika mjölsorter och den som hittils har funkat bäst är de färdiga brödmixerna på ett halvt kilo och så använder jag lite fiber också.
Malin
Skriven av malin
Skrevs augusti 2008
Hej allihopa!
Jag har också samma funderingar. Hur gott blir egentligen brödet i en bakmaskin? Jag ska flytta hemifrån till en egen lägenhet och står i valet mellan en assistent och en bakmaskin. Kan ni jämföra bakmaskinsbröd med något köpebröd? Brödkakan från Helens glutenfria tycker jag mycket om, får man något liknande i bakmaskinen?
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Hej!
Jag har en OBH Nordica och håller på att testa olika recept och varianter (gluten och laktosfritt). De medföljande recepten blir ofta degiga, kladdiga, men om man gräddar 10-30 in extra på programmet Bake, så blir de bra. Jättegott nygräddat, men torrt o tråkigt nästa dag. Om ni med goda erfarenheter av gluten och laktosfritt i OBH-maskin vill lägga upp recept här, så kan jag bidra när jag kommer på något bra! Skriv gärna exakt vilken mix ni använt, för det blir annorlunda beroende på vilken man tar.
Tack på förhand!
/Karin
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Hej!!
Jag använder alltid Finax mjölmixer. Glutenfritt bröd blir tyvärr som du skriver. Jätte "färskt" och gott direkt det är nybakat men torrt dagen efter. Jag brukar skiva upp det nybakta brödet och frysa in det skivat och bara ta fram det jag behöver för stunden. Antingen rosta eller tina upp i micron. Blir hur bra som helst :)
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)