Bakmaskin
Hej! Har en ojke på 2 år som har gluten och laktos. Jag skulle vilja höra om det är ngn av er som använder bakmaskin när ni ska baka bröd. Funderar på att införskaffa en sådan men det är skönt att höra vad andra tycker. Jag bakar själv allt bröd till pojken.
Skriven av Cecilia,
Skrevs november 2003
Hej!
Vi har bakmaskin och bakar varannan dag just nu. Fördelen är att slippa kladdet som gärna blir annars och att man "bara" kan hälla ner allt i bunken och sen trycka på knappen. Tycker dock att variationen blir lidande och det blir små bröd, dvs på runt 3-4 dl vätska. Men med lite pill så funkar det bra. Hör av dig om du vill ha hjälp, har gjort allt man inte ska:)
Jag är glutenintolerant och kag försöker också baka med bakmaskin men det går inte så bra. Jag får alltid ett ganska stort hål i mitten. Brödet blir alltid lite degigt. jag har märkt att det blir degigare med fibermix, men det är ju fiberrikt bröd jag vill ha. Har du några tips? Ska man köra på kort eller långt program?
Tack Annette
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2004
Hejsan!
Jag har en bakmaskin och bakar ca. en gång i månaden (4-6 bröd) och jag tycker att det är jätte bra med bakmaskinen men det har misslyckats några gånger och nu har jag lärt mig vilka recept som jag tycker funkar bäst. Jag har boken "Baka glutenfritt matbröd" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson och i den finns det ett tiotal recept men vissa funkar bättre än andra. Det är fyra recept som jag varierar mellan som jag tycker blir bra. Du kan ju maila mig om du vill ha några trick. Mvh/ Helena
Skriven av Örjan
Skrevs mars 2004
Skriven av Cecilia,
Skrevs november 2003
Hej!
Vi har bakmaskin och bakar varannan dag just nu. Fördelen är att slippa kladdet som gärna blir annars och att man "bara" kan hälla ner allt i bunken och sen trycka på knappen. Tycker dock att variationen blir lidande och det blir små bröd, dvs på runt 3-4 dl vätska. Men med lite pill så funkar det bra. Hör av dig om du vill ha hjälp, har gjort allt man inte ska:)
Liselotte
Skriven av Liselotte
Skrevs november 2003
Jag är glutenintolerant och kag försöker också baka med bakmaskin men det går inte så bra. Jag får alltid ett ganska stort hål i mitten. Brödet blir alltid lite degigt. jag har märkt att det blir degigare med fibermix, men det är ju fiberrikt bröd jag vill ha. Har du några tips? Ska man köra på kort eller långt program?
Tack Annette
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2004
Hejsan!
Jag har en bakmaskin och bakar ca. en gång i månaden (4-6 bröd) och jag tycker att det är jätte bra med bakmaskinen men det har misslyckats några gånger och nu har jag lärt mig vilka recept som jag tycker funkar bäst. Jag har boken "Baka glutenfritt matbröd" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson och i den finns det ett tiotal recept men vissa funkar bättre än andra. Det är fyra recept som jag varierar mellan som jag tycker blir bra. Du kan ju maila mig om du vill ha några trick. Mvh/ Helena
Skriven av Örjan
Skrevs mars 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)