Bakmaskin
Hej,jaha,nu har man då blivit bakmaskinsägare,men.... lätt är det inte,körde standarprogram o gjorde efter konstens alla regler vad hände? Jo, en liten hård degklump som behövdes spett o slägga för att få bort (ja inte var det långt ifrån i alla fall hehe)Jag köpte en Nordica.Någon som har erfarenhet av en sån? Idag ska jag prova med glutenfritt mjöl,ville ej försöka med det först.Som sagt det är ju lite dyrt med mixerna... men måste nu prova o se om det går bättre med glutenfritt Mvh: Catharina.
Skriven av Catharina
Skrevs januari 2007
Hej,jag kom på lösningen själv, det var torrjästen som var för gammal,för när jag köpte ny sådan o bakade så blev alla bröd perfekta o smakade ljuvligt,det doftade nybakat i hela huset och alla blev nöjda med alla bröden. Kan verkligen rekommendera en sådan, man kan ju göra sylt,pizzadeg, vetebullsdeg sockerkaka o en oändligt massa olika bröd,toppen!Bara hälla i alla ingredienserna,trycka på knappen o vänta!Dessutom sparar man en massa disk, mjölspill,ström och så blir det faktiskt billigare. Även den dyrbara tiden kan man nu ägna sig åt barnen eller städa osv medan maskinen gör jobbet. Jag har bara hittat ett fel: Man blir otroligt bekväm av sig nu...hehe!Mvh:Catharina
Skriven av Catharina
Skrevs januari 2007
Jag fick också stenklumpar till bröd när jag gjorde, oj så mycket dyrbart glutenfritt mjöl jag slängt....
Skriven av Catharina
Skrevs januari 2007
Hej,jag kom på lösningen själv, det var torrjästen som var för gammal,för när jag köpte ny sådan o bakade så blev alla bröd perfekta o smakade ljuvligt,det doftade nybakat i hela huset och alla blev nöjda med alla bröden. Kan verkligen rekommendera en sådan, man kan ju göra sylt,pizzadeg, vetebullsdeg sockerkaka o en oändligt massa olika bröd,toppen!Bara hälla i alla ingredienserna,trycka på knappen o vänta!Dessutom sparar man en massa disk, mjölspill,ström och så blir det faktiskt billigare. Även den dyrbara tiden kan man nu ägna sig åt barnen eller städa osv medan maskinen gör jobbet. Jag har bara hittat ett fel: Man blir otroligt bekväm av sig nu...hehe!Mvh:Catharina
Skriven av Catharina
Skrevs januari 2007
Jag fick också stenklumpar till bröd när jag gjorde, oj så mycket dyrbart glutenfritt mjöl jag slängt....
När vi inte längre ens kan använda mixerna (Semper fin/grov mix) längre, har jag gett upp och bakar bröd på "vanligt vis" på potatis och majsmjöl och bovetemjöl, och med enbart en jäsning, så går det också väldigt lätt och smidigt...
Ge inte upp, det tar ett tag innan man får till det, särsklit med glutenfritt mjöl....
En annan sak att tänka på är att maskinen måste rengöras noga, om du först använt vanligt mjöl i den, och sedan skall baka glutenfritt!
Skriven av Lisa
Skrevs januari 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)