Bakmaskin recept ?!
Skriven av Celeste
Skrevs juni 2003
haj
jag har oxå en bakmaskin standard receptet är
1/2 paket torr jäst
6-7 dl mjöl (kan variera med olika blandningar
1-2 msk olja
3-3 1/2 dl vatten
salt
kag brukar stoppa i lite kryddor eller nått man gillar för att variera sig!
Skriven av joanna
Skrevs juni 2003
Hej!
Bakat mycket och det brukar aldrig vara något problem att byta den ena vätskan mot något annat. Bara behåll samma mängd. Ex byt 3 dl mjölk mot 3 dl vatten.
Skillnaden mellan vatten o mjölk i bröd är att brödet blir mer kompakt med små porer om man använder mjölk. Personligen tycker jag det godare med större porer och använder mest vatten.
Du kan ju också pröva använda rismjölk eller sojamjölk. Det har jag dock ingen erfarenhet av själv om hur det blir.
Lycka till.
Skriven av Elisabet
Skrevs augusti 2008
Tur man får mail när nån skrivit=) Är väl inte vätska direkt utan rent mjölkpulver man ska ha i...men kanske kan utesluta det helt o bara köra med vattnet... den har mest stått i skåpet men kanske ska ta fram o testa på nytt. Skulle vara kul kunna göra solrosbröd eller morotsbröd,nån som har testat o kanske har ett recept som passar bakmaskin?? Tack
Skriven av Celeste
Skrevs augusti 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)