Bakmaskin v/s ugn

Är det noga att följa recepten som medföljer bakmaskinen när man bakar glutenfritt i den? Eller kan man använda sina vanliga recept som när man bakar i ugn? Jag gillar att blanda i en hel del müsli och valnötter i brödet bland annat. Funkar det?
Hoppas nån kan svara :)

Skriven av Nina
Skrevs mars 2007


Hejsan

Ja absolut, bara att prova sig fram skulle jag säga. När jag använde min maskin blandade jag även i filmjölk och ägg för att få brödet saftigare.

Prova dig fram :)

mvh joakim

Skriven av Joakim
Skrevs mars 2007


Hej!!

Har nu köpt en bakmaskin och provat den. Och jag är mer än nöjd! Vilket bröd det blir. Lätt, luftigt och saftigt. Mycket bättre än i ugn. Så denna bakmaskin kommer att gå varm här hemma :)
Härligt att kunna ha färskt bröd i stortsett hela tiden!
Utan att anstränga sig dessutom ;)

Kram!

Skriven av Nina
Skrevs mars 2007


Hej! Vad är det för märke på maskinen? Och vad kostar en sån ungefär? Kan man använda den även om man inte kan baka med mjölmix?Nån råkar inte ha ett fungerande matbrödsrecept som inte innehåller vare sig vete/vetestärkelse, mjölk eller baljväxter (guarkärnmjöl,soja osv). Det skulle vara guld värt!!!!!!!

Skriven av Marie
Skrevs mars 2007


Hej!

Jag köpte en OBH Nordica. Den kostar 599:- och är värd varenda krona!
Det följer ju med glutenfria recept. Och det finns ju naturligt glutenfria mjölmixer, så nog tror jag det ska funka. Har inte hunnit prova så mycket ännu, är ju bara 2 dagar sen jag köpte den... men mycket baka lär det bli :)

Kram!

Skriven av Nina
Skrevs mars 2007


Jag vet inte om jag gör fel med min bakmaskin, men brödet blir gummiaktigt. Smaken är dock inget fel på. Har också en Obh Nordica, som jag fick i present i mars.

Skriven av Jenny
Skrevs maj 2007


Hej!

Kanske det beror på vilket mjöl du använder. Jag använder finax. Har inte provat Sempers mjölmixer i den. Bakar visserligen aldrig på sempers ändå, utan bara på finas.
Tycker brödet blir helt underbart. Följer recepten ännu så länge, har inte riktigt provat experimenterat ännu, bara provat "vanliga" recept och bytt ut vetemjölet mot glutenfritt. Och även det har blivit bra.

Du får väll prova o prova.

// Nina

Skriven av Nina
Skrevs maj 2007


Den där "gummikänslan" hör det inte till glutenfritt bak över lag? Vi bakar mycket själv - Sempers mix - och just i maskinen blir det lätt lite gummiaktigt, men inte så kompakt som om man gör för hand/i ugn. Vi kör, och kommer fortsätta köra Sempers naturligt glutenfria mix, dels pga annan familjemedlems mjölkallergi (vilket ju den röda mixen innehåller) och för att paketet är så mycket smidigare att förvara.

Skriven av Kristina
Skrevs augusti 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier