Bakmaskin v/s ugn
Hoppas nån kan svara :)
Skriven av Nina
Skrevs mars 2007
Hejsan
Ja absolut, bara att prova sig fram skulle jag säga. När jag använde min maskin blandade jag även i filmjölk och ägg för att få brödet saftigare.
Prova dig fram :)
mvh joakim
Skriven av Joakim
Skrevs mars 2007
Hej!!
Har nu köpt en bakmaskin och provat den. Och jag är mer än nöjd! Vilket bröd det blir. Lätt, luftigt och saftigt. Mycket bättre än i ugn. Så denna bakmaskin kommer att gå varm här hemma :)
Härligt att kunna ha färskt bröd i stortsett hela tiden!
Utan att anstränga sig dessutom ;)
Kram!
Skriven av Nina
Skrevs mars 2007
Hej! Vad är det för märke på maskinen? Och vad kostar en sån ungefär? Kan man använda den även om man inte kan baka med mjölmix?Nån råkar inte ha ett fungerande matbrödsrecept som inte innehåller vare sig vete/vetestärkelse, mjölk eller baljväxter (guarkärnmjöl,soja osv). Det skulle vara guld värt!!!!!!!
Skriven av Marie
Skrevs mars 2007
Hej!
Jag köpte en OBH Nordica. Den kostar 599:- och är värd varenda krona!
Det följer ju med glutenfria recept. Och det finns ju naturligt glutenfria mjölmixer, så nog tror jag det ska funka. Har inte hunnit prova så mycket ännu, är ju bara 2 dagar sen jag köpte den... men mycket baka lär det bli :)
Kram!
Skriven av Nina
Skrevs mars 2007
Jag vet inte om jag gör fel med min bakmaskin, men brödet blir gummiaktigt. Smaken är dock inget fel på. Har också en Obh Nordica, som jag fick i present i mars.
Skriven av Jenny
Skrevs maj 2007
Hej!
Kanske det beror på vilket mjöl du använder. Jag använder finax. Har inte provat Sempers mjölmixer i den. Bakar visserligen aldrig på sempers ändå, utan bara på finas.
Tycker brödet blir helt underbart. Följer recepten ännu så länge, har inte riktigt provat experimenterat ännu, bara provat "vanliga" recept och bytt ut vetemjölet mot glutenfritt. Och även det har blivit bra.
Du får väll prova o prova.
// Nina
Skriven av Nina
Skrevs maj 2007
Den där "gummikänslan" hör det inte till glutenfritt bak över lag? Vi bakar mycket själv - Sempers mix - och just i maskinen blir det lätt lite gummiaktigt, men inte så kompakt som om man gör för hand/i ugn. Vi kör, och kommer fortsätta köra Sempers naturligt glutenfria mix, dels pga annan familjemedlems mjölkallergi (vilket ju den röda mixen innehåller) och för att paketet är så mycket smidigare att förvara.
Skriven av Kristina
Skrevs augusti 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)