Barnens tårtfavorit
Skriven av Maria
Skrevs januari 2006
Blev nyligen bjuden på princesstårta utan ägg och utan laktos. Recepet ser ut ungefär såhär.
"Prinsesstårta (variant av...)
Botten:
äggersättning + vätska (vatten funkar) motsvarande 4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
vispa ihop äggersättningen och vispa i sockret så pösigt som möjligt.
Blanda ihop mjölerna och bakpulvret och rör i blandningen i äggsockersmeten.
Häll i smord och bröad form, 175 grader ca 40 min.
Låt svalna.
Fyllning:
ca 2 1/2 dl vaniljkräm. Jag tog Ekströms kokmarsán och rörde i lite socker.
2 packet Vispgrädde(Soyatoo)
ca 300 g Frysta hallon och blåbär (färska ännu mer höjdare men något svåråtkomligt under vinterhalvåret...)
Blanda all vaniljkräm med hälften av grädden
Dela bottnen i tre delar.
lägg vanlij/gräddblandning på nedersta delen.
mellanbotten.
bär.
vaniljkräm/gräddblandning på bären.
"överbotten"
resten av grädden
marsipanlock! Pynta och florsockra som önskas!
Skriven av Mattias
Skrevs januari 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)