Behöver frukostråd
Vår dotter är allergisk mot alla sädesslag, ägg, soja, mjölk. Som ni förstår blir hennes frukostmat en aning enahanda. Det blir choklad och smörgås, samt ibland gröt. Skulle behöva tips på lite annan fukost mat att servera. Nyttigt ska det va åxå :-)
Hälsningar Cecilia
Skriven av Johannes
Skrevs juni 2007
Hej!
Här kommer ett förslag som jag tycker fungerar bra särskilt om man har alla dessa allergier. Jag tar 1/2 dl pama minutris + 1/2 del havregryn(det ska vara Sempers som är helt utan gluten).Häll sedan i ex. 1,5 dl vatten + 1 dl solhavre.Koka några minuter med omrörning.Ni kan lägga på olika bär ex. hallon,blåbär m.m. Då blir det också extra nyttigt och man håller sig mätt länge. Jag brukar hälla på blåbärssoppa men det går lika bra med Solhavre.
Hälsningar en som prövat sig fram
Skriven av Gäst
Skrevs juni 2007
Hej, Vår son är också allergisk mot
samtliga spannmål, varför havre ABSOLUT inte fungerar hur glutenfritt det än är. Kom ihåg, Glutenintollerans och Spannmålsallergi är INTE samma sak.
Vi brukar göra fruktsallad. Johan får välja frukter själv i affären, så hackar vi i nötter och mandlar. Kompletterat med smörgås funkar det faktiskt bra. Jag har även gjort fruktsoppa ibland, det är ju dock ganska sött. Lycka till!
Skriven av Marie
Skrevs juni 2007
Några frukosttips:Gröt på polenta, med bär eller sylt till, är gott. Eller Oldanas majs o risgröt (är nog inget för vuxna dock..).Cornflakes av majs eller bovete, med rismjölk och banan. Pannkaka(!)av Rapsymix till helgfrukost kanske..? Yoghurt gjord på kallrörd Rapsy är också bra, kan man också ha som "sås" till fruktsallad.
Skriven av Marie
Skrevs augusti 2007
Smoothisar är perfekta som frukostmat. Ta vanlig laktosfri mjölk och vaniljyougurth Massa massa frukt eller bär i också.
Skriven av Marika
Skrevs september 2007
Hälsningar Cecilia
Skriven av Johannes
Skrevs juni 2007
Hej!
Här kommer ett förslag som jag tycker fungerar bra särskilt om man har alla dessa allergier. Jag tar 1/2 dl pama minutris + 1/2 del havregryn(det ska vara Sempers som är helt utan gluten).Häll sedan i ex. 1,5 dl vatten + 1 dl solhavre.Koka några minuter med omrörning.Ni kan lägga på olika bär ex. hallon,blåbär m.m. Då blir det också extra nyttigt och man håller sig mätt länge. Jag brukar hälla på blåbärssoppa men det går lika bra med Solhavre.
Hälsningar en som prövat sig fram
Skriven av Gäst
Skrevs juni 2007
Hej, Vår son är också allergisk mot
samtliga spannmål, varför havre ABSOLUT inte fungerar hur glutenfritt det än är. Kom ihåg, Glutenintollerans och Spannmålsallergi är INTE samma sak.
Vi brukar göra fruktsallad. Johan får välja frukter själv i affären, så hackar vi i nötter och mandlar. Kompletterat med smörgås funkar det faktiskt bra. Jag har även gjort fruktsoppa ibland, det är ju dock ganska sött. Lycka till!
Skriven av Marie
Skrevs juni 2007
Några frukosttips:Gröt på polenta, med bär eller sylt till, är gott. Eller Oldanas majs o risgröt (är nog inget för vuxna dock..).Cornflakes av majs eller bovete, med rismjölk och banan. Pannkaka(!)av Rapsymix till helgfrukost kanske..? Yoghurt gjord på kallrörd Rapsy är också bra, kan man också ha som "sås" till fruktsallad.
Skriven av Marie
Skrevs augusti 2007
Smoothisar är perfekta som frukostmat. Ta vanlig laktosfri mjölk och vaniljyougurth Massa massa frukt eller bär i också.
Skriven av Marika
Skrevs september 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)
Annons
Annons
Annons