Brödglans
Skriven av Helena
Skrevs september 2000
Tack för tipset- det ska jag prova!!!
Skriven av Lena
Skrevs oktober 2000
Här finns receptet på brödglans utan ägg
Tips och recept på brödglans utan ägg >>
Skriven av Joakim
Skrevs oktober 2019
Lättvispat ägg är det vanligaste att pensla på alla typer av bullar och då proteinet i ägget bränns och ger en fin yta. Fungerar dock inte om man är allergisk mot ägg eller vegan.
Fler alternativa tips till brödglans utan ägg:
- 1 dl kallt vatten och 1-2 tsk potatismjöl (som beskrivet ovan)
- 1/2 dl sojamjölk och 2 msk sojamjöl (dock ej för soja allergiker)
- Varmpressad rapsolja (eller annan olja utan stark smak)
- Vetemjöl och vatten i en lagom rinnig massa. Pensla innan gräddning (ej för glutenintoleranta)
- Lite brölk med lite olja och en nypa gurkmeja
- Lite uppvärmd aprikosmarmelad som appliceras efter bakningen
- Blanda valfri "grädde" med lite sirap och vispa till lagom konsistens
- Lika delar socker och vatten, kör i micron eller koka upp. Kan bli lite kladdigt om för mycket.
Skriven av Joakim
Skrevs december 2020
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)