Citronsyra!
Hjälp blir ej klok på detta.
Någon som har en kort förklaring?
Kan Citronsyra innehålla vete???
Skriven av Elaine
Skrevs januari 2015
Citronsyra görs på stärkelse och det kan vara på vetesstärkelse men risken att det är några veteproteiner (det som kan ge reaktion) kvar är väldigt liten och dessutom så är mängden citronsyra i livsmedlen en av de minsta ingredienserna som du kan se på ingrediensförteckningen (det som står sist är det minst av) så risken att reagera som veteallergiker är försvinnande liten.
Skriven av Louise
Skrevs januari 2015
Även om man har en vetestärkelse allergi???
Skriven av Elaine
Skrevs januari 2015
ja
Skriven av Louise
Skrevs februari 2015
Nja, det är inte många som reagerar på det, men de som reagerar har det ofta jobbigt eftersom citronsyra finns i så oändligt många produkter.
Helt klart kan man reagera på det.
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2015
Hej! Jag håller med er båda Louise samt Gästkonto. Samtidigt när man är allergiker vill man inte ta några risker och det kan kännas obehagligt att äta något som man tror kan ge utslag. Om ni vill gå på djupet av min teori inom detta kan ni spana in det här: http://konditorisvensson.se/om-mig/
Skriven av Olof
Skrevs mars 2015
Någon som har en kort förklaring?
Kan Citronsyra innehålla vete???
Skriven av Elaine
Skrevs januari 2015
Citronsyra görs på stärkelse och det kan vara på vetesstärkelse men risken att det är några veteproteiner (det som kan ge reaktion) kvar är väldigt liten och dessutom så är mängden citronsyra i livsmedlen en av de minsta ingredienserna som du kan se på ingrediensförteckningen (det som står sist är det minst av) så risken att reagera som veteallergiker är försvinnande liten.
Skriven av Louise
Skrevs januari 2015
Även om man har en vetestärkelse allergi???
Skriven av Elaine
Skrevs januari 2015
ja
Skriven av Louise
Skrevs februari 2015
Nja, det är inte många som reagerar på det, men de som reagerar har det ofta jobbigt eftersom citronsyra finns i så oändligt många produkter.
Helt klart kan man reagera på det.
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2015
Hej! Jag håller med er båda Louise samt Gästkonto. Samtidigt när man är allergiker vill man inte ta några risker och det kan kännas obehagligt att äta något som man tror kan ge utslag. Om ni vill gå på djupet av min teori inom detta kan ni spana in det här: http://konditorisvensson.se/om-mig/
Skriven av Olof
Skrevs mars 2015
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)