Designstudent söker hjälp!
Hej!
Jag jobbar just nu med ett projekt där jag skulle vilja ta fram en mätsticka för olika livesmedel och maträtter. Denna skulle kunna känna av om din allergen finns i maten. Som jag förtår så händer det allt för ofta att man få symptom på mat som sägs vara fri från t.ex. laktos. Det måste finnas en stor oro över dessa situationer. Efter att läst på om allergier och läst lite på olika forum så ser jag att det verkligen skulle kunna finans ett behov en en sådan produkt. Så nu skulle jag behöva lite hjälp av så många som möjligt. Skulle en sådan produkt kunna var till hjälp?
Hur ofta får era barn reaktioner trotts försiktighetsåtgärder? Skulle en "mätdosa" lugna er eller era barn? Kom gärna med tips och åsikter. Tacksam för hjälp.
Skriven av Lena
Skrevs november 2006
Om en sticka är till hjälp beror ju på hur allergisk man är. Själv kan jag inte äta med samma bestick eller på samma tallrikar som det t ex varit mjölk eller fisk. Dessa allergen brukar då inte förekomma i direkt mätbara mängder. Jag tror alltså att problemet blir att göra en sticka som är tillräckligt känslig för att detektera "spår av". Skulle väl funka för dem med lite "lagom" allergi. Lycka till!
Skriven av Tanja
Skrevs november 2006
Visst vore det bra om nåt sånt gick att uppfinna, men just "spåren" måste ju vara omöjliga att mäta, tyvärr.
Industrin skulle verkligen behöva hjälp att designa sina fabriker så att man kunde slippa ifrån all denna "spår"-märkning på alla varor. Nåt super-rengöringsmedel kanske? Som också rensar luften från spår av tidigare tillverkning....hm
Skriven av Marie
Skrevs november 2006
tack för hjälpen.
Ja, det kommer bli väldigt viktigt med precisionen. jag har försökt få fram fakta om just analyserna idag, hur de går till och vad som är på framfart. Det finns en provsticka idag, men den är inte fullt så utvecklad som jag vill att min ska vara. Jag får fortsätta söka efter tekniker.
tack än en gång.
Skriven av Lena
Skrevs november 2006
Jag jobbar just nu med ett projekt där jag skulle vilja ta fram en mätsticka för olika livesmedel och maträtter. Denna skulle kunna känna av om din allergen finns i maten. Som jag förtår så händer det allt för ofta att man få symptom på mat som sägs vara fri från t.ex. laktos. Det måste finnas en stor oro över dessa situationer. Efter att läst på om allergier och läst lite på olika forum så ser jag att det verkligen skulle kunna finans ett behov en en sådan produkt. Så nu skulle jag behöva lite hjälp av så många som möjligt. Skulle en sådan produkt kunna var till hjälp?
Hur ofta får era barn reaktioner trotts försiktighetsåtgärder? Skulle en "mätdosa" lugna er eller era barn? Kom gärna med tips och åsikter. Tacksam för hjälp.
Skriven av Lena
Skrevs november 2006
Om en sticka är till hjälp beror ju på hur allergisk man är. Själv kan jag inte äta med samma bestick eller på samma tallrikar som det t ex varit mjölk eller fisk. Dessa allergen brukar då inte förekomma i direkt mätbara mängder. Jag tror alltså att problemet blir att göra en sticka som är tillräckligt känslig för att detektera "spår av". Skulle väl funka för dem med lite "lagom" allergi. Lycka till!
Skriven av Tanja
Skrevs november 2006
Visst vore det bra om nåt sånt gick att uppfinna, men just "spåren" måste ju vara omöjliga att mäta, tyvärr.
Industrin skulle verkligen behöva hjälp att designa sina fabriker så att man kunde slippa ifrån all denna "spår"-märkning på alla varor. Nåt super-rengöringsmedel kanske? Som också rensar luften från spår av tidigare tillverkning....hm
Skriven av Marie
Skrevs november 2006
tack för hjälpen.
Ja, det kommer bli väldigt viktigt med precisionen. jag har försökt få fram fakta om just analyserna idag, hur de går till och vad som är på framfart. Det finns en provsticka idag, men den är inte fullt så utvecklad som jag vill att min ska vara. Jag får fortsätta söka efter tekniker.
tack än en gång.
Skriven av Lena
Skrevs november 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)