Dold vete/korn etc i mat?

Hej

Jag behöver hjälp med att veta vad i det finstilta man bör undvika?
Sådant som inte är helt självklart vid första anblick. Exempelvis har jag nu förstått att det kan vara dextrin och/eller glukossirap jag reagerat på.

Finns det fler liknande dolda källor som kan utvinnas från diverse olika sädesslag, men som inte behöver stå med?

Tack för hjälp

Skriven av Johanna
Skrevs februari 2019


Här är undantagen från den obligatoriska märkniingen
a) vetebaserad glukossirap, inklusive glukos (1),
b) vetebaserade maltodextriner (1),
c) kornbaserad glukossirap,
d) spannmål som används för framställning av alkoholdestillat, inklusive jordbruksalkohol.

(1) Gäller även produkter framställda därav, förutsatt att bearbetningsprocessen inte förmodas ha ökat den allergenicitet som myndigheten har fastställt för den produkt de härrör från.


Skriven av Louise
Skrevs februari 2019


Tack :)
Hittade källan som mycket riktigt var dextrin, fast från korn. (Enligt tillverkarna)
Ska undvika glukos och glukossirap oxå för säkerhetsskull, om det inte framgår varifrån det kommer.

Skriven av Johanna
Skrevs februari 2019


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier