Dold vete/korn etc i mat?
Jag behöver hjälp med att veta vad i det finstilta man bör undvika?
Sådant som inte är helt självklart vid första anblick. Exempelvis har jag nu förstått att det kan vara dextrin och/eller glukossirap jag reagerat på.
Finns det fler liknande dolda källor som kan utvinnas från diverse olika sädesslag, men som inte behöver stå med?
Tack för hjälp
Skriven av Johanna
Skrevs februari 2019
Här är undantagen från den obligatoriska märkniingen
a) vetebaserad glukossirap, inklusive glukos (1),
b) vetebaserade maltodextriner (1),
c) kornbaserad glukossirap,
d) spannmål som används för framställning av alkoholdestillat, inklusive jordbruksalkohol.
(1) Gäller även produkter framställda därav, förutsatt att bearbetningsprocessen inte förmodas ha ökat den allergenicitet som myndigheten har fastställt för den produkt de härrör från.
Skriven av Louise
Skrevs februari 2019
Tack :)
Hittade källan som mycket riktigt var dextrin, fast från korn. (Enligt tillverkarna)
Ska undvika glukos och glukossirap oxå för säkerhetsskull, om det inte framgår varifrån det kommer.
Skriven av Johanna
Skrevs februari 2019
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)