Ersättning för Kesella

Jag ska göra en paj och i pajskalet ska det vara Kesella. Någon som har ett tips för ersättning av det?
/Karin

Skriven av Karin
Skrevs september 2004


Jag har samma problem. Stöter ofta på kesella i recept som ska vara lite nyttigare och det vill man ju gärna vara, men hittar inte heller något substitut. Någon som har ett tips?

Skriven av Kim
Skrevs augusti 2008


Hej.
Jag har en äggallergiker i familjen och vi byter ofta ut ägg mot kesella i bakning. kanske kan man göra tvärtom också?

Skriven av Gäst
Skrevs december 2008


Jag använder laktosfri matyogurt istället för kesella. Har just bakat lussekatter med yogurt i och de är jättegoda.

Skriven av Catarina
Skrevs december 2008


Ett jättebra tips är att använda Tofulines Creamy spread (sojapålägg i stil med färsk/mjukost). Gör att pajdegen håller ihop bra också! Fungerar även att ha i äggstanningen.

Skriven av Plasma
Skrevs mars 2011


Creme fraiche eller kvarg brukar fungera bra som ersättning för kesella. I tex lussebullar eller muffins.

Det finns varianter som är laktos eller mjölkfria.

Skriven av Joakim
Skrevs december 2020


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier