Ett riktigt grovt bröd

Jag efterlyser ett väldigt grovt bröd. Sockerfritt. Gärna surdegsbröd.
Jag försöker hålla ett så lågt Gi som möjligt när det gäller bröd.

(Gi= Glykemiskt index; i grunden handlar det om hur snabbt blodsockret stiger efter att du har ätit. Med vissa livsmedel går det långsamt och dessa sägs ha lågt GI medan andra höjer blodsockret snabbt och dessa har högt GI. Läs mer på t ex. Fredrik Paulúns hemsida: www.paulun.se)

Skriven av Mia
Skrevs juli 2005


Hej!!

Vet att det här på sidan under recept finns ett enormt gott och grovt bröd som heter "lergrytebröd". Vet dock inte hur mycket socker det var i.. men det är ju bara du söker rätt på det.
Är tokgott och låter magen jobba på fint.
/ Nina


Skriven av Nina
Skrevs juli 2005


Jag brukar baka ut mixen Fullkorn från Mixwell. Det kalasar jag på var eviga dag. Det innehåller mycket frön och dylikt.

Hur det är med sockret kan jag inte svara på. Är lite dåligt insatt i det där med GI. Näringsvärdet per 100 gram: protein 10g, fett 25,2g, kolhydrater 50,1 g.

Det blir hur som ett väldigt fint bröd!

Skriven av Julia
Skrevs september 2005


Ja! Jag har hittar Mix Wells grova bröd jag oxå. Det är jättegott! Och jag tror att det är ett "bra" bröd enligt Gi.

Skriven av Mia
Skrevs september 2005


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier