Ett riktigt grovt bröd
Jag försöker hålla ett så lågt Gi som möjligt när det gäller bröd.
(Gi= Glykemiskt index; i grunden handlar det om hur snabbt blodsockret stiger efter att du har ätit. Med vissa livsmedel går det långsamt och dessa sägs ha lågt GI medan andra höjer blodsockret snabbt och dessa har högt GI. Läs mer på t ex. Fredrik Paulúns hemsida: www.paulun.se)
Skriven av Mia
Skrevs juli 2005
Hej!!
Vet att det här på sidan under recept finns ett enormt gott och grovt bröd som heter "lergrytebröd". Vet dock inte hur mycket socker det var i.. men det är ju bara du söker rätt på det.
Är tokgott och låter magen jobba på fint.
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs juli 2005
Jag brukar baka ut mixen Fullkorn från Mixwell. Det kalasar jag på var eviga dag. Det innehåller mycket frön och dylikt.
Hur det är med sockret kan jag inte svara på. Är lite dåligt insatt i det där med GI. Näringsvärdet per 100 gram: protein 10g, fett 25,2g, kolhydrater 50,1 g.
Det blir hur som ett väldigt fint bröd!
Skriven av Julia
Skrevs september 2005
Ja! Jag har hittar Mix Wells grova bröd jag oxå. Det är jättegott! Och jag tror att det är ett "bra" bröd enligt Gi.
Skriven av Mia
Skrevs september 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)