Fällor

Fick i veckan veta att jag är glutenintollerant. Sluta med gluten direkt sa läkaren. 1 mån till jag får träffa en dietist o jag är helt ny på detta. Vilka fällor är lätta att gå i? Vet typ bara att det inte får stå vetemjöl, korn ,råg i innehållsförteckningarna. Glukossirap kan innehålla det med läste jac någonstans, men det står ju inte vad den är baserad på alltid.. Fazer choklad där det står Kan innehålla spannmål måste jag utesluta det med. Samma med Marabous choklad.. vissa säger att röda viner kan innehålla gluten? Hur vet man? Jag har ingen aning om hur känslig jag är mot gluten eftersom jag inte har mer symptom än trötthet så märker inte om jag råkar få i mig gluten överhuvudtaget. Mvh Åsa

Skriven av Åsa
Skrevs augusti 2020


Hej Åsa
Det blir lätt mycket att ta in och lära när man behöver ändra kosten så. Mitt förslag är att anpassa i den takt du "hinner med", ät främst den mat du känner dig säker på och utöka kunskapen allt eftersom. Din dietist kommer förhoppningsvis ge dig bra information, det finns även mycket kring dina punkter här på allergimat, både i form av faktablad eller som här i forumet där du kan få stöd av andra.

En sida som kanske kan hjälpa i början är vår guide med tips till dig som nyligen fått diagnos.
https://www.allergimat.com/page.asp?id=511&namn=-Tips-till-dig-som-blivit-Glutenintolerant

lycka till
Joakim

Skriven av Joakim
Skrevs augusti 2020


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier