Försvinner gluten vid grilltemratur?

Hej.

Vet ni om gluten från ett korvbröd som man har lagt på en grill försvinner vid grillningen? Dvs att det brinner upp? Eller finns det kvar så att korven blir kontaminerad senare? Att grillen blir kontaminerad som en brödrost?

Och hur är det med kokning?

Tack på förhand!


Skriven av alejandra
Skrevs augusti 2008


Min son har inte ont av det. Han kan ta smör i samma smörask som vi andra och även rosta sitt bröd i samma brödrost som vår. Vi grillar även ute på samma grill allihopa och blandar gluten och ej gluten. Det är olika hur känslig man är... Enligt vår dietist ska man inte bli hysterisk för att man råkar bli glutenintollerant, utan livet får gå vidare..M

Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008


Min son har inte ont av det. Han kan ta smör i samma smörask som vi andra och även rosta sitt bröd i samma brödrost som vår. Vi grillar även ute på samma grill allihopa och blandar gluten och ej gluten. Det är olika hur känslig man är... Enligt vår dietist ska man inte bli hysterisk för att man råkar bli glutenintollerant, utan livet får gå vidare..M

Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008


Säger som föregående. Det är olika hur känslig man är. Vi har olika smörpaket hemma, jag har en kastrull och en egen spaghettislev osv. Vi grillar inte "vanligt" bröd på grillen för jag blir dålig om det är grillat sånt. Då måste vi diska av grillgallret ordentligt innan.
Du lär ju märka om du blir dålig om inte annat. Är du väldigt känslig så ska du nog låta bli tror jag.
/ Nina

Skriven av Nina
Skrevs augusti 2008


Måste bara flika in.....Man behöver inte "känna av" att man fått i sig gluten. Det finns dem som inte får några känningar eller obehag. Men det betyder inte att de tål lite gluten.
Tarmluddet förstörs så fort man äter gluten om man har celiaki. Och det tar ungefär 6 månader innan det är helt återställt.
Om man utsätter kroppen för gluten kan man få följdsjukdomar när man blir äldre.
Marina

Skriven av Marina
Skrevs augusti 2008


Hej på er. Tack för era svar. Jag vet dock inte om jag blev klokare... Jag brukar vara så himla noga just p g a det som Marina skriver, att tarmluddet förstörs även om man inte får symptom. Men det verkar som att gluten INTE brinner upp på en grill, eller? Det kanske inte är någon som vet. Men tack i alla fall!

Skriven av alejandra
Skrevs augusti 2008


Undrar du över om det finns gluten rester kvar på grillgallret efter att du haft "vanligt" bröd på grillen? Kan bara svara det jag tror låter troligt, och det är ju att det rimligtvis borde förkolna. Den höga temperatur som grillgallret får under grillning borde "ta bort" allt som tidigare legat där.
Vi grillar bara kött och grönsaker på vår grill, inte bröd så jag har inte funderat så mycket på det. Men det väcker mycket frågor denna celikai.
Vänligen Marina



Skriven av Marina
Skrevs augusti 2008


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier