Fars Hatt i Kungälv
Påpekade vid lunchen att det blev fel vid frukosten, då fick jag qornfilé. Under alla år jag ätit vegetariskt har det aldrig funnits mjölkproteinfria qornfiléer och har det inte stått med mjölkprotein i ingrediensförteckningen har det stått i en ruta bredvid Ej lämplig för mjölkproteinallergiker. Så jag åt ju självklart inte qornfiléerna. Jag fick inte läsa en enda ingrediensförteckning och istället för att prata lugnt med mig så blev jag avsnäst och de tjafsade med mig. Som när tjejen kom med ostsmörgåsen och jag sa att jag ser med blotta ögat att den här inte är mjölkfri, det där är ost.
Ja men det är mjölkfri ost sa tjejen i ett inte alls trevligt tonläge. Jag sa att jag kan sträcka mig till att den är laktosfri men den är INTE mjölkfri (sojaost är ju beige i färgen och inte ostgul). Då snäste hon att jag kan minsann hämta förpackningen så får du läsa själv. Ja gör gärna det men jag måste gå upp till kursen för den börjar igen nu efter rasten. Då vände hon på klacken och gick sin väg.
Något jag valde att äta hade de på något sätt tillsatt mjölkprodukter i för jag kände bara efter någon minut att min kropp hade en allergisk reaktion. Idag har avgiftningen börjat dra igång så nu sitter jag på jobbet illamående, yr i huvudet och skakar. Borde nog egentligen åka hem.
Kontentan - ska du äta på Fars Hatt så var fruktansvärt noga med att påpeka om du är mjölkproteinallergiker att laktosfritt och låglaktos INTE är mjölkfritt och be att få läsa ingrediensförteckningar, be att få prata med kökspersonalen.
Jag har skickat ett långt mail till dem och bifogat SCFs kafelathund där det står vad det är för skillnad på mjölkprotein och laktos.
Det är rätt skrämmande när kökspersonal inte vet att ost är gjort av mjölk.
Skriven av Helle
Skrevs februari 2010
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)