Fast vaniljkräm?

Halvny på detta med mjölk allergi. Sonen fyller sex och jag vill göra mitt andra försök till mjölkfri tårta. Förra gången var både grädden och vaniljvispen väldigt lösa. Hur kan jag göra för att få en vaniljkräm som stannar kvar i tårtan?

Skriven av Marie
Skrevs mars 2009


Vill man ha lite mer kompakt vanijsås/kräm så kan man ju klämma ut den färdigblandade (GoGreen eller Oatly tex) direkt ur förpackningen ner på tårtan. GoGreen visp har blivit lättare att få fluffig men den är fortfarande aningen rinnig... Alternativet kan ju kanske vara att försöka hitta mjölkfritt vaniljsåspulver (jag har själv inte brytt mig om att leta så jag vet inte om det finns) och blanda själv så man får den konsistens man vill ha...

Skriven av Helle
Skrevs mars 2009


Ett annat alternativ kanske kan vara att blanda i någon slags gelatin eller liknnade...

Skriven av Helle
Skrevs mars 2009


Ekstöms marsansås kokbar är mjölkfri och kan göras så fast man vill. Det är bara att blanda i mer pulver om man tycker den är för rinnig.

Skriven av Gäst
Skrevs mars 2009


Tack för tipsen. Nu blir det "vanlig" tårta, vilket är det som gäller för min 6åring. Tack!

Skriven av Marie
Skrevs mars 2009


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier