Fazer choklad?
Kan man som glutenintolerant äta Fazers choklad? Nu tänker jag på styckebitarna. Det finns bl.a. en mintcrisp med stärkelsesirap. denna görs i Finland och det står att den är glutenfri på hemsidan med max 0,05 % gluten. Men jag trodde gränsvärde var 0,02? Nån som vet om man törs fortsätta äta denna. Själv får jag nästan aldrig symptom annat än näringsbrist, så även om det är för höga halter gluten kanske jag inte märker det.
/Annette
Skriven av Gäst
Skrevs april 2004
"Gränsen för glutenfritt går vid 0,02 g (200 ppm) per 100 g torrvara." Alltså 2%
/Annette
Skriven av Gäst
Skrevs april 2004
"Gränsen för glutenfritt går vid 0,02 g (200 ppm) per 100 g torrvara." Alltså 2%
Från http://www.celiaki.se/
Skriven av sandra
Skrevs oktober 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)