Fel info i senaste numret av Året Runt
Varning!
I Året Runt nr 6 finns en stor artikel om Matallergier, bland annat glutenintolerans, där dietisten Yvonne Barck-Holst på Karolinska Universitetsjukhuset är intervjuad. Tyvärr har det blivit ett feltryck på grund av den tekniska överföringen. Det står: I dag tror man enligt vissa studier att glutenintoleranta kan tåla 2 teskedar gluten om dagen. Detta är fel! Det ska vara 0,5 tesked om dagen det vill säga 50 mg. Observera också att detta är bara enligt vissa studier. Tala för säkerhets skull med din dietist.
Skriven av Louise
Skrevs januari 2007
I Året Runt nr 6 finns en stor artikel om Matallergier, bland annat glutenintolerans, där dietisten Yvonne Barck-Holst på Karolinska Universitetsjukhuset är intervjuad. Tyvärr har det blivit ett feltryck på grund av den tekniska överföringen. Det står: I dag tror man enligt vissa studier att glutenintoleranta kan tåla 2 teskedar gluten om dagen. Detta är fel! Det ska vara 0,5 tesked om dagen det vill säga 50 mg. Observera också att detta är bara enligt vissa studier. Tala för säkerhets skull med din dietist.
Skriven av Louise
Skrevs januari 2007
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)