Fetaost gjord på getmjölk
innehåller den mjölkproteiner?
Om man är mjölkproteinallergisk, gäller det all mjölk?
Ko, får, get?
Skriven av Ulrika
Skrevs april 2012
Jag har läst lite, och det verkar som om getmjölk och fårmjölk inte innehåller exakt samma proteiner som komjölk, men att den innehåller några snarlika som man kan vara känslig mot också, eftersom de är så lika. Jag är allergisk mot mjölkprotein och laktos, och har blivit tillsagd att det inte fungerar för mig (har testat mig hos näringsterapeft) utan det som funkar för mig är Åsnemjölk och Buffelmjölk som jag dock inte lyckats få tag i än. Finns inte så många bufflar i sverige, hehe. och det är svårt att hitta fullständig information om det, alla källor är ju inte riktiga..
Skriven av Jessica
Skrevs april 2012
Det där har berott en hel del på vilken allergiläkare eller dietist man pratar med och naturligtvis hur känslig man är. Jag fick stränga order om att jag får verkligen inte äta någon form av mjölkprodukt i någon mängd ifrån något djur.
Men en kollegas son som var mjölkallergiker som barn kunde utan problem äta mjölkprodukter ifrån andra djur än ko. Jag har fått i mig fetaost en gång och jag blev sjuk. Den var fri ifrån kossa =)
Skriven av Helle
Skrevs april 2012
Var den fri från löpe från kossa också? I de flesta fall är det kolöpe i get och fårostar så då blir de förstörda av det. Det måste vara vegetabiliskt ystenzym eller mikrobiellt ystenzym annars kan man lika gärna äta vanlig koost eftersom löpen är komjölksproteiner.. :-(
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2012
Vi fixar getostar med vegetabilisk löpe t ex Chevrette, hårt getost som finns i många affärer. Soignon säljer getostbrie och camembert med vegetabiliskt ystenzym som också funkar bra för oss. Testa vetja!
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2012
Det är omöjligt att svara på om det fungerar för just dig. Jag är förbjuden att äta mjölkprodukter ifrån alla djur, fått i mig fetaost på får/getmjölk (minns inte vilket det var) och jag blev sjuk. Men det finns de som klarar den. Så enda sättet är dessvärre för dig att prova och se
Skriven av Helle
Skrevs juli 2012
Om man är mjölkproteinallergisk, gäller det all mjölk?
Ko, får, get?
Skriven av Ulrika
Skrevs april 2012
Jag har läst lite, och det verkar som om getmjölk och fårmjölk inte innehåller exakt samma proteiner som komjölk, men att den innehåller några snarlika som man kan vara känslig mot också, eftersom de är så lika. Jag är allergisk mot mjölkprotein och laktos, och har blivit tillsagd att det inte fungerar för mig (har testat mig hos näringsterapeft) utan det som funkar för mig är Åsnemjölk och Buffelmjölk som jag dock inte lyckats få tag i än. Finns inte så många bufflar i sverige, hehe. och det är svårt att hitta fullständig information om det, alla källor är ju inte riktiga..
Skriven av Jessica
Skrevs april 2012
Det där har berott en hel del på vilken allergiläkare eller dietist man pratar med och naturligtvis hur känslig man är. Jag fick stränga order om att jag får verkligen inte äta någon form av mjölkprodukt i någon mängd ifrån något djur.
Men en kollegas son som var mjölkallergiker som barn kunde utan problem äta mjölkprodukter ifrån andra djur än ko. Jag har fått i mig fetaost en gång och jag blev sjuk. Den var fri ifrån kossa =)
Skriven av Helle
Skrevs april 2012
Var den fri från löpe från kossa också? I de flesta fall är det kolöpe i get och fårostar så då blir de förstörda av det. Det måste vara vegetabiliskt ystenzym eller mikrobiellt ystenzym annars kan man lika gärna äta vanlig koost eftersom löpen är komjölksproteiner.. :-(
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2012
Vi fixar getostar med vegetabilisk löpe t ex Chevrette, hårt getost som finns i många affärer. Soignon säljer getostbrie och camembert med vegetabiliskt ystenzym som också funkar bra för oss. Testa vetja!
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2012
Det är omöjligt att svara på om det fungerar för just dig. Jag är förbjuden att äta mjölkprodukter ifrån alla djur, fått i mig fetaost på får/getmjölk (minns inte vilket det var) och jag blev sjuk. Men det finns de som klarar den. Så enda sättet är dessvärre för dig att prova och se
Skriven av Helle
Skrevs juli 2012
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)