Fibrer

Min 5-årige son är allergisk mot mjölkprotein och nu har vi fått reda på att han även inte tål fibrer i större mängder. Har sökt med ljus och lykta på nätet efter fiberfattig kost med det är helt omöjligt. Är det någon som kan något om hur mycket fibrer det är i olika sorters frukt och grönsaker. Som det är nu så får han bara äta skalad gurka och tomat som grönsaker. Hur kul är det? Särskilt när jag har en kille som älskar allt grönt och frukt...

Skriven av Annelie
Skrevs juni 2007


Hej Annelie!
Jag har märkt att om man micrar olika frukter så att dom blir ljumma går det mycket bättre att äta.Jag kan inte förstå att han får äta tomat för det är ju en av dom starkaste grönsakern. Själv är jag också känslig för för mycket fibrer och även allergisk mot ägg och mjölkprotein+ mjölksocker.Något jag kan rekommendera är "Basic wook grönsaker" underbara att wooka och mycket lättsmälta för magen.
Hälsningar Solveig

Skriven av Gäst
Skrevs juni 2007


Det värsta är att det hjälper inte om grönsakerna/frukten är tillagad, han blir liak dålig ändå... Det är så trist med att jämt sätta fram skalad gurka...

Skriven av Annelie
Skrevs juni 2007


Min store grabb hade mycket problem med fibrer när han var mindre, troligtvis koltbarnmage i kombination med mjölkallergi. Vi fick inte hans mage att funka förrän vi gav honom naturligt glutenfri kost. Brukade baka så vitt bröd som möjligt. Jag la även extra fett i hans mat. Förutom tomat och gurka funkade även squash och svamp för honom. Skalat päron och skalat äpple gick också bra ibland. Banan brukade också funka men inte apelsiner, druvor, mango m m

Skriven av Tanja
Skrevs juli 2007


Min son är 2,5 och är också känslig mot fibrer. Kokta morötter fungerar väldigt bra för honom, ibland rivna också.

Skriven av Malin
Skrevs september 2009


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier