Finns det "rent" korn?
Finns det något företag som tillverkar "100% rent" korn, råg osv? Eller måste man hålla sig till naturligt glutenfritt även om det är vete man är allergisk mot och inte gluten.
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Falu rågrut är tillverkad i fabrik fri från vete. Skrädmjöl (havre) från Stöpafors kvarn är framställt i ren kvarn, fri från vet, råg, korn. Det beror också på hur känslig du är, det kanske går bra med rågmjöl t ex även om det inte är garanterat 100% rent.
Skriven av Louise
Skrevs maj 2006
Det är min dotter ,1år, som jag börjar misstänka inte är glutenintolerant, utan veteallergisk. Men hon är så känslig för vete att hon inte klarar vanligt havregryn, utan måste ha sempers. Tål heller inte vetestärkelse. Men jag vet inte vad jag ska ge henne för att prova, som inte innehåller vete. För det är ju ingen ide att baka på tex kornmjöl eller rågmjöl om det inte är 100% vetefritt. Så i praktiken spelar det egentligen ingen roll om man tål gluten, när man är allergisk mot vete, för "matlistan" kan ändå inte utökas....Eller hur funkar det??
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Falu rågrut är tillverkad i fabrik fri från vete. Skrädmjöl (havre) från Stöpafors kvarn är framställt i ren kvarn, fri från vet, råg, korn. Det beror också på hur känslig du är, det kanske går bra med rågmjöl t ex även om det inte är garanterat 100% rent.
Skriven av Louise
Skrevs maj 2006
Det är min dotter ,1år, som jag börjar misstänka inte är glutenintolerant, utan veteallergisk. Men hon är så känslig för vete att hon inte klarar vanligt havregryn, utan måste ha sempers. Tål heller inte vetestärkelse. Men jag vet inte vad jag ska ge henne för att prova, som inte innehåller vete. För det är ju ingen ide att baka på tex kornmjöl eller rågmjöl om det inte är 100% vetefritt. Så i praktiken spelar det egentligen ingen roll om man tål gluten, när man är allergisk mot vete, för "matlistan" kan ändå inte utökas....Eller hur funkar det??
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)