Fritt från sädesslagen

Jag är klarar inte av något av sädeslagen Vete, Korn, Havre eller Råg. Tål heller inte majs eller bönor. Finns det några förslag på resept på bröd eller liknande. förslagsvis med Ris eller Bovete som bas.

Tack på förhand. // Mathias

Skriven av Gäst
Skrevs december 2008


Känner igen problemet fast jag kan använda mig av Majs när jag bakar åt min dotter.
Rispannkakor är populärt hemma hos oss och Risvofflor.
Jag "bakar bröd" med hjälp av voffelgärnet.

Skriven av M
Skrevs januari 2009


Hej,

Utomland är det vanligare att man blandar till en egen glutenfri mjölmix. Detta eftersom vetestärkelse inte alltid är godkänt som glutenfritt. Prova att blanda egna mjölmixer med potatismjök, rismjöl, tapioka, loppfrö, bovete etc tills du får ett gott resultat. Använd bovete som bas. Gå till exempelvis Risentas hemsida, där har de ett recept på bovetelimpa.

Skriven av Marika
Skrevs januari 2009


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier