Fritt från sädesslagen
Jag är klarar inte av något av sädeslagen Vete, Korn, Havre eller Råg. Tål heller inte majs eller bönor. Finns det några förslag på resept på bröd eller liknande. förslagsvis med Ris eller Bovete som bas.
Känner igen problemet fast jag kan använda mig av Majs när jag bakar åt min dotter.
Rispannkakor är populärt hemma hos oss och Risvofflor.
Jag "bakar bröd" med hjälp av voffelgärnet.
Skriven av M
Skrevs januari 2009
Hej,
Tack på förhand. // Mathias
Skriven av Gäst
Skrevs december 2008
Känner igen problemet fast jag kan använda mig av Majs när jag bakar åt min dotter.
Rispannkakor är populärt hemma hos oss och Risvofflor.
Jag "bakar bröd" med hjälp av voffelgärnet.
Skriven av M
Skrevs januari 2009
Hej,
Utomland är det vanligare att man blandar till en egen glutenfri mjölmix. Detta eftersom vetestärkelse inte alltid är godkänt som glutenfritt. Prova att blanda egna mjölmixer med potatismjök, rismjöl, tapioka, loppfrö, bovete etc tills du får ett gott resultat. Använd bovete som bas. Gå till exempelvis Risentas hemsida, där har de ett recept på bovetelimpa.
Skriven av Marika
Skrevs januari 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)