Glass och mjukglass?
Har hört att glass kan vara förädiskt, då det ibland smygs in gluten i "vanlig" glass. På en-packsglass kan man ju läsa sig till innehållet (som om mnan nu alltid blir klok på det...?) men särskilt mjukglass är det lite svårt med. Självklart menar jag inte struten, eftersom det går att få i bägare, utan själva glassen. Erfarenheter? Är det ofarligt? Tror ju inte alla kiosktjejer/-killar har koll på vad som är i glasstanken.
Skriven av Kristina
Skrevs juni 2006
I en glasstank som är till för mjukglass måste det vara sterilt i stort sett. Det är en av de jobbigaste maskiner som finns. Man måste vara kopiöst noga med att diska ur den ett par gånger i veckan. Och det får ABSOLUT inte komma ner smulor eller andra saker i den. Minsta skräp eller smula i glasstanken och det blir direkt bakterier i glassen så den inte går att äta.
Detta vet jag eftersom att min karl jobbat med bla glassförsäljning.
/Nina
Skriven av Nina
Skrevs juni 2006
Menade nog mer själva glassen med ev. tillsatser som man inte känner till (såsom stabiliseringsmedel mm). Annars BRUKAR jag ha tilltro till mjukglass, om det inte är allt för sunkigt ställe.
Skriven av Kristina
Skrevs juni 2006
Hej!!
Ok:) Vet hur du menar. Men dom fyller ju på tanken med jämna mellanrum ju, så det måste ju bara finnas en tetra att läsa på. Och ber du att få läsa innehållet så kan dom ju inte neka dig till det tycker jag.
Jag brukar äta mjukglass varje sommar (vad vore sommaren utan mjukglass???) och det har då hittills gått jättebra. Jag är försiktig med strössel och såser. Ber alltid att få läsa på innehållet innan jag bestämmer vad jag vill ha på glassen eller i bägaren. Och det har alltid gått bra att få göra det.
Skriven av Kristina
Skrevs juni 2006
I en glasstank som är till för mjukglass måste det vara sterilt i stort sett. Det är en av de jobbigaste maskiner som finns. Man måste vara kopiöst noga med att diska ur den ett par gånger i veckan. Och det får ABSOLUT inte komma ner smulor eller andra saker i den. Minsta skräp eller smula i glasstanken och det blir direkt bakterier i glassen så den inte går att äta.
Detta vet jag eftersom att min karl jobbat med bla glassförsäljning.
/Nina
Skriven av Nina
Skrevs juni 2006
Menade nog mer själva glassen med ev. tillsatser som man inte känner till (såsom stabiliseringsmedel mm). Annars BRUKAR jag ha tilltro till mjukglass, om det inte är allt för sunkigt ställe.
Skriven av Kristina
Skrevs juni 2006
Hej!!
Ok:) Vet hur du menar. Men dom fyller ju på tanken med jämna mellanrum ju, så det måste ju bara finnas en tetra att läsa på. Och ber du att få läsa innehållet så kan dom ju inte neka dig till det tycker jag.
Jag brukar äta mjukglass varje sommar (vad vore sommaren utan mjukglass???) och det har då hittills gått jättebra. Jag är försiktig med strössel och såser. Ber alltid att få läsa på innehållet innan jag bestämmer vad jag vill ha på glassen eller i bägaren. Och det har alltid gått bra att få göra det.
Ha en skön och glassig sommar :)
Skriven av Nina
Skrevs juni 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)