Glukos-sirap
Hur är det med glukos-sirap som numera finns i allt möjligt bl. a. icas chokladsås (ica svarar att såsen innehåller gluten) Måste man kolla alla prod. med tillverkaren
Skriven av sofia
Skrevs februari 2008
stärkelsesirap ligger normalt på ett innehåll av 0,2-0,3% protein 0,3% är gränsvärdet för glutenfritt. Den är undantagen från regeln att ursprunget inte behöver deklareras. Den är däremot inte naturligt glutenfri, vilket skall vara 0%
Skriven av Louise
Skrevs februari 2008
Det blev lite knas med meningen om ursprunget, det ska vara: Den är undantagen från regeln att ursprunget måste deklareras
Skriven av Louise
Skrevs februari 2008
Så om det står vete eller korn inom parentes efter glukos-sirap då är den inte gluten fri men annars ska den vara det eller...?
Skriven av sofia
Skrevs februari 2008
Är det någon som har fått kittlingar i halsen efter ha intaget glukos sirap?
Jag sväller upp något i halsen och får svårt att svälja av glukossirap. Fast jag är ju inte säker på att det är just glukossirap men alla produkter som innehåller glukossirap ger mig problem mer eller mindre. Vet inte om det är i kombination med andra ingredienser. Eftersom reaktionen varierar.
Skriven av Lena
Skrevs september 2019
Skriven av sofia
Skrevs februari 2008
stärkelsesirap ligger normalt på ett innehåll av 0,2-0,3% protein 0,3% är gränsvärdet för glutenfritt. Den är undantagen från regeln att ursprunget inte behöver deklareras. Den är däremot inte naturligt glutenfri, vilket skall vara 0%
Skriven av Louise
Skrevs februari 2008
Det blev lite knas med meningen om ursprunget, det ska vara: Den är undantagen från regeln att ursprunget måste deklareras
Skriven av Louise
Skrevs februari 2008
Så om det står vete eller korn inom parentes efter glukos-sirap då är den inte gluten fri men annars ska den vara det eller...?
Skriven av sofia
Skrevs februari 2008
Är det någon som har fått kittlingar i halsen efter ha intaget glukos sirap?
Själv får jag bölder.
Skriven av margaretha
Skrevs juli 2008
Jag sväller upp något i halsen och får svårt att svälja av glukossirap. Fast jag är ju inte säker på att det är just glukossirap men alla produkter som innehåller glukossirap ger mig problem mer eller mindre. Vet inte om det är i kombination med andra ingredienser. Eftersom reaktionen varierar.
Skriven av Lena
Skrevs september 2019
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)