Glukos-sirap

Hur är det med glukos-sirap som numera finns i allt möjligt bl. a. icas chokladsås (ica svarar att såsen innehåller gluten) Måste man kolla alla prod. med tillverkaren

Skriven av sofia
Skrevs februari 2008


stärkelsesirap ligger normalt på ett innehåll av 0,2-0,3% protein 0,3% är gränsvärdet för glutenfritt. Den är undantagen från regeln att ursprunget inte behöver deklareras. Den är däremot inte naturligt glutenfri, vilket skall vara 0%

Skriven av Louise
Skrevs februari 2008


Det blev lite knas med meningen om ursprunget, det ska vara: Den är undantagen från regeln att ursprunget måste deklareras

Skriven av Louise
Skrevs februari 2008


Så om det står vete eller korn inom parentes efter glukos-sirap då är den inte gluten fri men annars ska den vara det eller...?

Skriven av sofia
Skrevs februari 2008


Är det någon som har fått kittlingar i halsen efter ha intaget glukos sirap?

Själv får jag bölder.

Skriven av margaretha
Skrevs juli 2008


Jag sväller upp något i halsen och får svårt att svälja av glukossirap. Fast jag är ju inte säker på att det är just glukossirap men alla produkter som innehåller glukossirap ger mig problem mer eller mindre. Vet inte om det är i kombination med andra ingredienser. Eftersom reaktionen varierar.

Skriven av Lena
Skrevs september 2019


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier