Gluten+kemi
Mat är en blandning av olika ingredienser som vi reagerar olika på. Jag reagerar negativt på nästan allt som jag äter. Har bra dagar sedan kommer det tillbaka. Jag testar just nu med att undvika gluten. Inser att den matchen kräver en hel del förberedelser och framförallt kunskap. Min fråga är: Är gluten bara gluten. Ja menar tex diskussionen om must då ingen mätbar gluten registrerats. Kan man vara allergisk mot nästa steg dvs det som gluten bryts uppi och omvandlas till. Vet inte om jag beskrev det rätt, ett försök. Jag vet att om man tror att man är allergisk/ reagerar mot något så är man sämre ute. Jag tar ett exempel: Ser på Tv det blir reklam jag reser mig för att hämta något från köket men finnes att jag hastigt blir väldigt snorig, det rinner från näsan. Har en katt tagit sig in. Jag konstaterar då att reklamen på tv visar shampo reklam med person springande över sommaräng visat i solljus med med insekter och pollen liknade saker i luften. Jag reagerade alltså omedvetet på vad jag såg. Inte vad jag utsattes för. Hjärnspöken alltså. Kan man minimera det fenomenet, alltså det jag tror att jag reagerar på via tex hypnos e.dyl. Tror jag att det är ok att äta något eller luras att tro: så fungerar det, eller fungerar bättre.
Det blev flera frågor.
Tacksam för svar.
/Lars
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2010
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)