Gluten + mjölkprotein!
Hoppas någon har erfarenhet av matlagning till både mjölkproteinallergiska och glutenintoleranta. Har en kompis som har gluten och sonen min har blivit "mjölkallergisk".
Funderar på hur man kan reda en sås om man vill ha samma sås till alla? Vetemjöl går ju inte pga av gluten och maizenas redning funkar inte för sonen...
Vad kan det finnas på marknaden?
Skriven av Christine
Skrevs mars 2006
Hej!
Nu förstår jag inte, maizena innehåller väl bara majsstärkelse? Den går väl att reda på?
Den vanliga maizenan ,alltså inte "färdig redning" kan du använda om du löser den i lite vatten innan du tillsätter i vätskan, funkar både för gluten och mjölkproteinkänsliga, den använder jag, nu när vi inte får använda varken eller.
Skriven av Lillie
Skrevs mars 2006
Funderar på hur man kan reda en sås om man vill ha samma sås till alla? Vetemjöl går ju inte pga av gluten och maizenas redning funkar inte för sonen...
Vad kan det finnas på marknaden?
Skriven av Christine
Skrevs mars 2006
Hej!
Nu förstår jag inte, maizena innehåller väl bara majsstärkelse? Den går väl att reda på?
Mvh
Maria
Skriven av Maria
Skrevs mars 2006
Den vanliga maizenan ,alltså inte "färdig redning" kan du använda om du löser den i lite vatten innan du tillsätter i vätskan, funkar både för gluten och mjölkproteinkänsliga, den använder jag, nu när vi inte får använda varken eller.
Skriven av Lillie
Skrevs mars 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)