Gluten-laktosintolerant+äggallergisk
Min dotter är äggallergisk från födseln. För två år sen fick hon diagnosen glutenintolerant. Nu har det visat sig att hon även är laktosintolerant. Vad ska jag laga för mat till henne? Hon är 14 år och vägrar äta grönsaker, hon väger för lite enligt läkaren och är även kort i längden. I butikerna finns inte mycket att välja på när man ska handla och i recepten är aldrig alla tre ingredienserna uteslutna. Är det någon som kan hjälpa mig?
Skriven av Catarina
Skrevs oktober 2007
Det bästa vore ju att ta kontakt med en dietist och på så sätt komma fram till vad man kan göra för mat.
Skriven av Sabina
Skrevs oktober 2007
Hejsan!
Jag tål inte heller gluten, laktos eller ägg. Fungerar att göra all mat utan dessa saker. Använder bara glutenfritt mjöl, laktosfri mjölk, grädde, creme fraiche och Orgran Natural egg replacer istället för det vanliga. Glutenfritt mjöl kan kräva egna recept men laktosfri mjöl och äggersättaren kan man använda sina vanliga recept.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2007
Hej, jag är också gluten och ägg-allergiker. Det hela är inte så svårt som det kan verka. Det finns många bra produkter på marknaden som ersätter de din dotter inte tål. Tänk på allt hon faktiskt kan äta! Glutenfritt bröd är ofta mjölkfritt, annars är det enkelt att baka själv. Kött och fisk tål hon, liksom potatis och ris. Olja och laktosfria mejeriprodukter går att använda och laga vanlig mat med.
Skriven av Catarina
Skrevs oktober 2007
Det bästa vore ju att ta kontakt med en dietist och på så sätt komma fram till vad man kan göra för mat.
Skriven av Sabina
Skrevs oktober 2007
Hejsan!
Jag tål inte heller gluten, laktos eller ägg. Fungerar att göra all mat utan dessa saker. Använder bara glutenfritt mjöl, laktosfri mjölk, grädde, creme fraiche och Orgran Natural egg replacer istället för det vanliga. Glutenfritt mjöl kan kräva egna recept men laktosfri mjöl och äggersättaren kan man använda sina vanliga recept.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2007
Hej, jag är också gluten och ägg-allergiker. Det hela är inte så svårt som det kan verka. Det finns många bra produkter på marknaden som ersätter de din dotter inte tål. Tänk på allt hon faktiskt kan äta! Glutenfritt bröd är ofta mjölkfritt, annars är det enkelt att baka själv. Kött och fisk tål hon, liksom potatis och ris. Olja och laktosfria mejeriprodukter går att använda och laga vanlig mat med.
Lycka till!
Skriven av Marika
Skrevs november 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)