Gluten recept
Donuts ( munkar ) som jag skulle vilja få fatt i.
Hoppas någon kan ge mig detta
Tack på för hand
Skriven av Gunilla
Skrevs september 2000
Hej.
I boken "Bakglädje" från Svenska Celiakiförbundet finns ett recept på munkringar. Det kanske kan vara det du söker?
75-100 g jäst
4 dl mjölk
50 g margarin
1 dl socker
1 tsk salt
2 ägg
knappt 1 kg fin mjölmix
Till fritering: 5 dl matolja
Smula sönder jästen. Värm mjölk och margarin i en kastrull till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med degspadet, socker, salt och ägg. Arbeta samman bara så mycket att allt är väl blandat. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek.
Dela degen i 4 lika stora delar och varje del i 10 bitar. Forma bitarna till kransar. Hetta upp oljan i en gryta till 175 grader. Kontrollera temperaturen med en hushållstermometer eller med en bit vitt bröd. Om brödet blir gulbrunt på 1 min är temperaturen lagom. Koka några ringar i taget. Låt dem rinna av på dubbelt hushållspapper. Rulla dem i socker.
Lycka till!
Skriven av Katarina
Skrevs september 2000
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)