Gluten recept

I tidningen Bulletinen fanns ett recept på
Donuts ( munkar ) som jag skulle vilja få fatt i.
Hoppas någon kan ge mig detta
Tack på för hand



Skriven av Gunilla
Skrevs september 2000


Hej.

I boken "Bakglädje" från Svenska Celiakiförbundet finns ett recept på munkringar. Det kanske kan vara det du söker?

75-100 g jäst
4 dl mjölk
50 g margarin
1 dl socker
1 tsk salt
2 ägg
knappt 1 kg fin mjölmix

Till fritering: 5 dl matolja

Smula sönder jästen. Värm mjölk och margarin i en kastrull till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med degspadet, socker, salt och ägg. Arbeta samman bara så mycket att allt är väl blandat. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek.

Dela degen i 4 lika stora delar och varje del i 10 bitar. Forma bitarna till kransar. Hetta upp oljan i en gryta till 175 grader. Kontrollera temperaturen med en hushållstermometer eller med en bit vitt bröd. Om brödet blir gulbrunt på 1 min är temperaturen lagom. Koka några ringar i taget. Låt dem rinna av på dubbelt hushållspapper. Rulla dem i socker.

Lycka till!



Skriven av Katarina
Skrevs september 2000


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier