Glutenfria recept
Jag har en blogg www.matochlycka.blogspot.com - där finns recept och bakverk mm allt utan gluten! Finns även äggfritt. Istället för glutenfria mjöler, så använder jag risjöl, bovetemjöl mm. Det funkar hur bra som helst!
Välkomna till min hemsida!
Anna
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2011
Hej !
Jag behöver tips om mördeg till en krokan!
Bröllop i maj!
Skriven av Debbie
Skrevs den 20 februari 2024
Jag har hittat några recept för glutenfri mördeg som du kanske kan använda för att göra glutenfri krokan.
Ett recept från Glutenfria Köket inkluderar ingredienser som rumsvarmt smör, glutenfri mjölmix (Semper Finmix rekommenderas), strösocker, florsocker och ett litet ägg. Ingredienserna blandas och degen vilar i kylskåpet innan den formas och gräddas.
glutenfriakoket.se/tag/glutenfri-mordeg/
Ett annat recept från Arla innehåller liknande ingredienser men använder även psylliumfröskal och potatismjöl för att förbättra mördegen. Degen arbetas ihop och vilar sedan i kylskåpet innan den används. Tänk på att den här mördegen kanske inte går att kavla ut på traditionellt sätt.
arla.se/recept/glutenfri-mordeg/
Du kan kanske använda dessa recept som bas för att skapa glutenfria krokaner genom att justera former och smaksättning efter önskemål.
Skriven av Joakim
Skrevs den 21 februari 2024
Tack så mycket! Jag ska göra några prov!!
Det viktiga är att den blir hård för att hålla för hela verket av krumelurer!????
Skriven av Debbie
Skrevs den 21 februari 2024
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)