Glutenfria vaniljhärtan
Har försökt baka vaniljhjärtan genom att följa receptet som står i Celiakiförbundets bakbok 'Bakglädje'.
De blir tyvärr inte alls bra och smular bara sönder. Har bakat med Sempers och Leilas mix både med och utan pofiber och salt (salt ist för fiberhusk). Har även testat att baka de både i mitten av ugnen och längst ner.
Tänkte kolla med någon av er, om ni kan ge mig något tips innan jag försöker med Finax också. Det måste väl kunna gå att få vaniljhjärtan som lossar ur formen och som inte smular sönder så fort man tar i dem. Eller kan jag ha gjort något fel?
Tacksam för alla tips och råd...längtar efter vaniljhjärtan med tunt mördegsskal och mycket vaniljkräm....!
Skriven av Virginia
Skrevs juli 2009
Hej igen,
Nu har jag bakat med Finax med.
Inget funkar...
Någon som gillar vaniljhjärtan (mördeg med marzan-kräm inuti) och har något bra recept??
Skriven av Virginia
Skrevs juli 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)