Glutenfria vaniljhärtan

Hej,

Har försökt baka vaniljhjärtan genom att följa receptet som står i Celiakiförbundets bakbok 'Bakglädje'.

De blir tyvärr inte alls bra och smular bara sönder. Har bakat med Sempers och Leilas mix både med och utan pofiber och salt (salt ist för fiberhusk). Har även testat att baka de både i mitten av ugnen och längst ner.

Tänkte kolla med någon av er, om ni kan ge mig något tips innan jag försöker med Finax också. Det måste väl kunna gå att få vaniljhjärtan som lossar ur formen och som inte smular sönder så fort man tar i dem. Eller kan jag ha gjort något fel?

Tacksam för alla tips och råd...längtar efter vaniljhjärtan med tunt mördegsskal och mycket vaniljkräm....!

Skriven av Virginia
Skrevs juli 2009


Hej igen,

Nu har jag bakat med Finax med.
Inget funkar...

Någon som gillar vaniljhjärtan (mördeg med marzan-kräm inuti) och har något bra recept??


Skriven av Virginia
Skrevs juli 2009


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier