Glutenfritt bröd till bakmaskin
Hej alla vänner!
Jag undrar om någon har ett BRA recept på glutenfritt bröd till bakmaskin. Jag har försökt att halvera vanlig recept men brödet blir så hårt på ytan eller så blir det för kompakt inuti. Min 10 åriga son som är glutenintolerant och även diabetiker tycker inte om bröden man köper i affärerna. Jag vet inte hur många bröd vi kastat. Samma sak har hänt med bakmaskinen. Men bakar jag bröd i vanliga ugnen så går det bra, fluffigt och bra med lagom hård yta.
Hej Nettan!!!
Jag har provat ungefär lika många recept som dig,till min 7 åriga son, som även han är lite kräsen på bröd.Vi har äntligen hittat ett recept som "duger" det finns på sempers glutenfria mjöls förpackning.Sen har vi även köpt en recept bok från celiakiförbundet där det finns massor av recept men jag har inte hunnit provat än.Men jag hör av mig när vi har testat. Ha det så bra /Mia
Hej Nettan,
Det är lättare att få mjukare bröd i bakmaskinen om man bakar ljusa bröd på snabb-bakning. Hmmm... nu har jag inget recept för mjuka bröd då jag själv tycker om lite hårda ytor i brödet, men jag har fått mjuka brödytor när jag bakat ljusa bröd i snabb-bakning. Hoppas detta hjälper!
Mvh Eeva-Liisa
Skriven av Eeva-Liisa
Skrevs februari 2009
Jag undrar om någon har ett BRA recept på glutenfritt bröd till bakmaskin. Jag har försökt att halvera vanlig recept men brödet blir så hårt på ytan eller så blir det för kompakt inuti. Min 10 åriga son som är glutenintolerant och även diabetiker tycker inte om bröden man köper i affärerna. Jag vet inte hur många bröd vi kastat. Samma sak har hänt med bakmaskinen. Men bakar jag bröd i vanliga ugnen så går det bra, fluffigt och bra med lagom hård yta.
Tacksam för svar
Nettan
Skriven av Anette
Skrevs september 2000
Hej Nettan!!!
Jag har provat ungefär lika många recept som dig,till min 7 åriga son, som även han är lite kräsen på bröd.Vi har äntligen hittat ett recept som "duger" det finns på sempers glutenfria mjöls förpackning.Sen har vi även köpt en recept bok från celiakiförbundet där det finns massor av recept men jag har inte hunnit provat än.Men jag hör av mig när vi har testat. Ha det så bra /Mia
Edited by - Admin on 2000-10-04 15:57:42
Skriven av mia
Skrevs oktober 2000
Hej Nettan,
Det är lättare att få mjukare bröd i bakmaskinen om man bakar ljusa bröd på snabb-bakning. Hmmm... nu har jag inget recept för mjuka bröd då jag själv tycker om lite hårda ytor i brödet, men jag har fått mjuka brödytor när jag bakat ljusa bröd i snabb-bakning. Hoppas detta hjälper!
Mvh Eeva-Liisa
Skriven av Eeva-Liisa
Skrevs februari 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)