Glutenfritt i Thailand
I januari reser jag och en väninna på en tre veckors semester till Thailand.
Nu undrar jag om det är någon som har några tips på glutenfri mat som går att äta? Några platser, tips eller ideér? Är det lätt att hitta mat man kan äta?
Vi kommer att börja vår resa med några dagar i Phuket och därifrån resa runt - troligtvis på öarna runt omkring Phuket och en bit bort.
Mycket tacksam för svar!!
Mvh Caroline*
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2006
kan du äta risnudlar så finns ju båd det o ris till det mesta+
potatis bakad finns ju med. mvh åsa
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2006
Jag tror du kan vara rätt lugn vad gäller mat i Thailand. Allt som inte är doppat i frityrsmet tror jag nog går bra. Är inte ens säkert dom använder vanligt mjöl i frityrsmeten heller, utan majsmjöl.
Har en på jobbet som är thailändska, hon brukar bjuda på mat ibland. Jag har frågat nån gång bara för att vara säker på att det inte är mjöl i maten. Då blir hon rätt "arg" och säger "Mjöl!! I Thaimat!!?? Du är inte klok!" Så hennes mat vågar då jag äta av :) Alltid glasnudlar eller risnudlar. Eller klibbris till maten. Rackarns gott är det med thaimaten.
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs oktober 2006
Har varit i Thailand 3 gånger (har en dotter som inte tål gluten) och det har aldrig varit några problem. Första gången hade vi med oss ett informationskort översatt till thailändska men det hade vi inte stor användning av. de såg alltid ut som frågetecken eftersom de aldrig använder vetemjöl eller dyl i maten förutom i frityrsmet och bananpannkakor. Vi tog alltid med oss knäckebröd/skorpor till frukost men det åkte med hem igen eftersom det alltid fanns massor i frukostbuffen hon kunde äta.
Skriven av Camilla
Skrevs november 2006
Det ni tar upp här stämmer. Men sojasåser och ostronsåser. Kolla hur många rätter det används i. :-)
Skriven av Stefan
Skrevs januari 2023
Största problemet efter 1,5 vecka i Thailand är Rosdee och Knorr. Används väldigt ofta.
Skriven av Stefan
Skrevs januari 2023
Tack för info, intressant.
Vad är Rosdee och Knorr?
Skriven av Sandra
Skrevs januari 2023
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)