Glutenfritt i Turkiet
Skall på semester till Turkiet 2 v i augusti. Har med mig en dotter som är glutenintolerant.
Är det någon som har tidigare erfarenhet av detta?
Pasta kan man ju ta med sig, men hur gör man med ex. bröd??
Tacksam för svar
Jag är glutenintolerant och var i Turkiet tidigare i sommar. Vi bodde på hotell och hade ingen möjlighet att laga mat själva så på kvällarna åt vi alltid på restaurang. Jag valde någon mat jag trodde att jag kunde äta (menyerna fanns oftast på svenska), visade upp lappen från celiakiförbundet och det fungerade bra. Ibland fick jag äta bara kött och sallad för de trodde att jag inte kunde äta riset. Men det var okej, bättre att ta bort för mycket än för lite tycker jag. Brödet som man fick till maten kom på ett särskilt fat, det var ingen sås till maten och till efterrätt var det oftast melonbitar eller någon annan frukt.
I mataffären som jag var i kunde jag inte hitta något bröd som var glutenfritt (vilket jag i och för sig inte hade räknat med). Så jag köpte en yoghurt och en banan som jag kunde ha i. Sedan hade jag med mig glutenfritt knäckebröd hemifrån som jag också åt.
Är det någon som har tidigare erfarenhet av detta?
Pasta kan man ju ta med sig, men hur gör man med ex. bröd??
Tacksam för svar
Mamma
Skriven av Gäst
Skrevs juli 2005
Jag är glutenintolerant och var i Turkiet tidigare i sommar. Vi bodde på hotell och hade ingen möjlighet att laga mat själva så på kvällarna åt vi alltid på restaurang. Jag valde någon mat jag trodde att jag kunde äta (menyerna fanns oftast på svenska), visade upp lappen från celiakiförbundet och det fungerade bra. Ibland fick jag äta bara kött och sallad för de trodde att jag inte kunde äta riset. Men det var okej, bättre att ta bort för mycket än för lite tycker jag. Brödet som man fick till maten kom på ett särskilt fat, det var ingen sås till maten och till efterrätt var det oftast melonbitar eller någon annan frukt.
I mataffären som jag var i kunde jag inte hitta något bröd som var glutenfritt (vilket jag i och för sig inte hade räknat med). Så jag köpte en yoghurt och en banan som jag kunde ha i. Sedan hade jag med mig glutenfritt knäckebröd hemifrån som jag också åt.
Hoppas det går bra för dig och din dotter!
//Louise
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)