Glutenfritt i Turkiet

Skall på semester till Turkiet 2 v i augusti. Har med mig en dotter som är glutenintolerant.
Är det någon som har tidigare erfarenhet av detta?
Pasta kan man ju ta med sig, men hur gör man med ex. bröd??
Tacksam för svar

Mamma

Skriven av Gäst
Skrevs juli 2005


Jag är glutenintolerant och var i Turkiet tidigare i sommar. Vi bodde på hotell och hade ingen möjlighet att laga mat själva så på kvällarna åt vi alltid på restaurang. Jag valde någon mat jag trodde att jag kunde äta (menyerna fanns oftast på svenska), visade upp lappen från celiakiförbundet och det fungerade bra. Ibland fick jag äta bara kött och sallad för de trodde att jag inte kunde äta riset. Men det var okej, bättre att ta bort för mycket än för lite tycker jag. Brödet som man fick till maten kom på ett särskilt fat, det var ingen sås till maten och till efterrätt var det oftast melonbitar eller någon annan frukt.
I mataffären som jag var i kunde jag inte hitta något bröd som var glutenfritt (vilket jag i och för sig inte hade räknat med). Så jag köpte en yoghurt och en banan som jag kunde ha i. Sedan hade jag med mig glutenfritt knäckebröd hemifrån som jag också åt.

Hoppas det går bra för dig och din dotter!

//Louise

Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2005


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier