Glutenintolerans
Hoppas någon kan hjälpa mig, jag undrar varför det är så viktigt att gå till läkaren för att få bekräftat det man misstänker om man märker själv att man mår bättre av ändrad diet?
Jag är 26 år har 3 barn och är gravid igen har haft besvär så långt tillbaka som jag kan minnas. Varit trött, ledbesvär, muskelsvaghet där jag ramlat omkull eller tappat saker, lågt blodsocker, svullen mage, förstoppning, hungerkänslor men inte kunnat äta (min 4 åriga dotter åt mer än vad jag gjorde) och framförallt ett otroligt humör, minsta lilla som gick mig emot så smällde det. Under 3:e graviditeten blev jag hastigt sämre och fick rådet att ta bort mjölk, blev bättre men inte bra och levt helt mjölkfritt i ca 2 år nu. Nu denna fjärde gång var det kris fick inte behålla någon mat och mådde konstant illa. Det som jag upptäckte gick bra var frukt och sallad och när jag började repa mig och började äta smörgåsar och nyponsoppa igen blev jag hastigt sämre. Gick därför självmant över på glutenfritt och har aldrig mått bättre och jag reagerar inte längre när jag får i mig små mängder av mjölk vilket tidigare har varit otänkbart eftersom jag har då fått sådana magsmärtor att jag varit sängliggande i 3 dagar. Det är därför jag undrar.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
Du borde ta kontakt med någon så du kan göra en gastroskopi. Vet inte om man kan göra den när man är gravid..men tror inte det skall utgöra något hinder.. Tänk om du nu utesluter gluten i onödan? Det kanske inte är gluten du inte tål? Så skulle jag aldrig göra, så mycket gott du missar!. Gå till doktorn och kolla, kanske är något annat du inte tål. Kanske kan göra något födointagstest, typ blodprov, pricktest..Lars
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
Hej!
Jag blev så ledsen när jag läste din insändare. Vilket fruktansvärt jobbigt liv du har haft. Jag känner så starkt för dig att jag var tvungen att svara.När det gäller glutenintolerans så har jag själv en dotter som har detta. Nästan alla dina symtom som du har beskrivit har vi upplevt med henne. Idag när hon lever glutenfritt är hon en härligt frisk person.Om du är orolig att göra en "gastroskopi" har det numera kommit ett "utandningstest" som ska vara ganska pålitligt. Har även en väninna som sent fick reda på att hon är gluten och även hon har fått ett bättre liv. I din situation skulle jag inte tveka på att leva glutenfritt du behöver ju alla krafter för att ta hand om dina barn. När det gäller min dotter så är hon även mjölkallergiker och detta kan hänga ihop med gluten. Alltså ta bort gluten och alla mjölkprodukter skulle jag råda.
Hoppas att jag kan tillföra dig något bra.
Lycka till i fortsättningen
Mvh Solveig
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
Hej!
Du bör nog inte utsluta gluten. Har läst om gluten, läkare och andra kunniga inom detta område, råder inte att man experementerar på egen hand genom att ta bort gluten. Eftersom det ger fel resultat eller kan inte se om det verkligen är gluten. Jag skulle inte göra så. Jag har själv liknade besvär som du beskriver, och jag ska låta läkare utreda detta. /Tina
Skriven av Tina
Skrevs januari 2009
Glömde tillägga att när du utsluter gluten så mår du bra, även personer som tål gluten mår också mycket bättre. Det är därför ingen bra idé att ta bort gluten./Tina
Skriven av Tina
Skrevs januari 2009
Kan man verkligen bara göra ett utandningstest för att kolla om man är glutenallegiker? Veet att det finns ett sådant test om man är laktosintolerant. Vad hete det testet i så fall?
Skriven av Mona
Skrevs februari 2009
Hej
Självklart ska du få en diagnos för det första om det är det som är svaret elr om du är intolerant mot andra matämnen. för det andra får man hjälp från sitt försäkringsbolag min dotter fick en klump summa på 23,000 kr till den väldigt fördyrade kostnaden det innebär att vara gluten intolerant MVH Lotta
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)