Glutenintolerans eller veteallergi?
Har nu snart provocerat min tre årige son med gluten efter läkares råd. Vi började med havremjölk och med rågkakor utan någon synbar förrändring. När vi sedan började med vete så fick han ont i magen och försämrad avföring. Nu till min fråga kan man vara mer eller mindre känslig som glutenintolerant eller rör det sig bara om en vete allergi kanske??
Skriven av Angelica
Skrevs maj 2001
Hej! Efter vad jag har fått höra av min läkare så kan man vara mer eller mindre känslig för gluten. För mig själv behövs inte mer än en smula i ett smörpaket för att jag blir dålig. Men då vet jag andra som inte blir just någe' dåliga alls. Utan det märks i form av röda utslag (ser nästan ut som blåsor) och dom kliar som bara den! Har själv haft dom utslagen så jag vet!! Men när dom äter glutenfritt blir dom av med utslagen!
Och andra sidan kan det ju vara "bara" vete allergi det rör sig om men det kan ju läkaren ta prov på.
kram från Nina!
Skriven av Nina
Skrevs maj 2001
Hej.
Har en son på 14 år som blivit glutenintolerant. Fick diagnosen för 1,5 år sedan.Ibland får han stora områden på ben eller rygg med röda kliande utslag. Har fått för mig att det beror på att han fått i sig något galet.Är det ungefär så dina utslag kommer också?
Skriven av Helene
Skrevs juli 2003
Jag fick mina utslag av gluten. Efter att jag började äta glutenfri kost har jag inte haft ett enda utslag. Jätteskönt, för de kliar utav.....(censur). Jag hade mina utslag mest på armbågar och knän. Men när det var som värst hade jag även fullt i ansiktet och på andra ställen med. Stora röda, nästan blåsliknande utslag som kliade och allra värst på natten kliade det.
Var noga med kosten så ska du se att det med försvinner. Tänk på att mycket godis innehåller gluten. Läs på allt. Många av dessa chokladbitar (typ snickers, mars osv) innehåller ju mjöl av något slag.
Kram / Nina
Skriven av Nina
Skrevs juli 2003
Jag är 28 år och fick min celiakidiagnos för 4 månader sedan. Jag har en mycket mild variant av celiaki utan hudutslag och endast med lite magproblem (alltid lite hård i magen, aldrig lös). Med glutenfri kost har jag blivit piggare, gladare (har varit deppig länge pga vitaminbrister etc som jag inte visste om) och varmare! Är det någon annan som fryser mindre sedan de har lagt om sin kost?
Skriven av Angelica
Skrevs maj 2001
Hej! Efter vad jag har fått höra av min läkare så kan man vara mer eller mindre känslig för gluten. För mig själv behövs inte mer än en smula i ett smörpaket för att jag blir dålig. Men då vet jag andra som inte blir just någe' dåliga alls. Utan det märks i form av röda utslag (ser nästan ut som blåsor) och dom kliar som bara den! Har själv haft dom utslagen så jag vet!! Men när dom äter glutenfritt blir dom av med utslagen!
Och andra sidan kan det ju vara "bara" vete allergi det rör sig om men det kan ju läkaren ta prov på.
kram från Nina!
Skriven av Nina
Skrevs maj 2001
Hej.
Har en son på 14 år som blivit glutenintolerant. Fick diagnosen för 1,5 år sedan.Ibland får han stora områden på ben eller rygg med röda kliande utslag. Har fått för mig att det beror på att han fått i sig något galet.Är det ungefär så dina utslag kommer också?
Skriven av Helene
Skrevs juli 2003
Jag fick mina utslag av gluten. Efter att jag började äta glutenfri kost har jag inte haft ett enda utslag. Jätteskönt, för de kliar utav.....(censur). Jag hade mina utslag mest på armbågar och knän. Men när det var som värst hade jag även fullt i ansiktet och på andra ställen med. Stora röda, nästan blåsliknande utslag som kliade och allra värst på natten kliade det.
Var noga med kosten så ska du se att det med försvinner. Tänk på att mycket godis innehåller gluten. Läs på allt. Många av dessa chokladbitar (typ snickers, mars osv) innehåller ju mjöl av något slag.
Kram / Nina
Skriven av Nina
Skrevs juli 2003
Jag är 28 år och fick min celiakidiagnos för 4 månader sedan. Jag har en mycket mild variant av celiaki utan hudutslag och endast med lite magproblem (alltid lite hård i magen, aldrig lös). Med glutenfri kost har jag blivit piggare, gladare (har varit deppig länge pga vitaminbrister etc som jag inte visste om) och varmare! Är det någon annan som fryser mindre sedan de har lagt om sin kost?
/Jenny
Skriven av Jenny
Skrevs augusti 2003
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)